Круті лайфхаки для городу своїми руками

лайфхаки фото опис переглянутиРобота на городі не сильно відрізняється від інших садівничих робіт. Успіх полягає в здатності забезпечити хороші умови розвитку овочевих і плодових культур протягом усього сезону.

Ця стаття показує 5 крутих лайфхаків для городу своїми руками. Кожен городник повинен знати їх. Всі вони є органічними прийомами вирощування помідорів, огірків та ін. Ці поради допоможуть вам мати доглянуту ділянку, яка конкурує з вашим сусідом.

Чудовий засіб від перегрівання

В літні місяці мульчування томатів може бути проблемою, оскільки грунт перегрівається. Для вирішення цієї проблеми можна розпилювати листи розчином води і вапна (0,5 кг вапна на 10 л води). Білі листя будуть відбивати сонячне світло.

Лайфхак: Як боротись з бур’янами

Серед речовин, які можуть бути використані для прополки, є оцет з білого вина. Він містить оцтову кислоту, яка запобігає виживанню рослин і особливо ефективна на молодих бур’янах, які мають погано розвинені коріння. Розбризкуйте воду та оцет у рівних частинах (наприклад, склянку води та оцту) на бур’яни, які потрібно ліквідувати, але зверніть увагу на інші рослини городу, аби їх не пошкодити.

Для бур’янів, які ростуть між тротуаром дієвим засобом захисту, є використання киплячої води. Її треба вилити безпосередньо на небажані рослини.

Яйця і кава

Після сніданку змішайте яєчну шкаралупу з кавовою гущею в блендері. А потім підгодуйте томати і троянди. Кавова гуща може сприяти азоту в грунті і відлякувати слимаків і равликів, а яєчні оболонки додають кальцій, допомагаючи рослинам томату регулювати споживання вологи і запобігати гнилі.

Гарбузові квіти

Квіти цукіні,  гарбуза є частиною італійської кухні. Їх вважають делікатесом. готують смаженими в тісті, фарширують, використовують для приготування пасти або піци. Єдина рекомендація полягає в тому, що після того, як вони зібрані, вони повинні споживатися якомога швидше, щоб вони не в’яли (вранці). Квіти самі по собі є цінним продуктом харчування , так як вони містять багато вітаміну А, вітамінів групи В, вітаміну С і фолієвої кислоти, багаті кальцієм і низьким вмістом жиру. Тому вони корисні здоров’я!

Технічно можна збирати як чоловічі , так і жіночі квіти . Чоловічі, коли вони дозрівають, досягають класичного інтенсивного жовтого кольору. Вони можуть бути зібрані і використані на кухні. Важливо не брати їх усіх (завжди залишати 2-3). Чоловічі ростуть на тонких стеблах, котрі починаються з самої рослини. Із жіночих квітів розвивається плід.

Піддони для вертикального городу

Для створення міні-вертикальних садів і грядок дуже розповсюджена ідея відомого американського блогера Ф. Річардсона , що передбачає використання дерев’яних піддонів.

Побудова вертикальної грядки з піддоном дуже проста. По суті йдеться про повторне використання дерев’яної платформи (як якщо б вона була справжнім контейнером для рослин).  Нетканою агротканиною (важливо, щоб вода проходила) слід вистелити всі частини піддону, залишаючи відкритий простір у верхній частині, з якої будете поливати рослини. Далі заповніть його землею і висадіть розсаду овочів (невисокі томати, гарбузи, салат, ароматна зелень)  поруч один з одним, щоб оптимізувати простір. Піддон повинен бути розміщений вертикально на стіні не раніше, ніж через 15 днів.

Опубликовано: 08.06.2019

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Задать вопрос

    Контакты