Рослини для класу

Зміст:


Почався новий навчальний рік. Наші діти проводять у школі від 5 годин (молодша школа), а старшокласники та якщо відвідують групу продовженого дня, до 9 годин у класі. Для створення комфорту в навчанні допоможуть рослини, вони зроблять класні кімнати затишні. Домашні рослини здатні покращувати мікроклімат приміщення, очищати повітря, вбивати патогенних бактерій, підвищують продуктивність і зосередженість завдяки загальній гармонізації оточення.

Рослини для класу фото опис

Основні вимоги до рослин для класу

Традесканція звичайна фото опис

Обираючи квіти для класних кімнат треба мати на увазі, що не всі рослини можна вирощувати у дитячих приміщеннях. Під час перерв школярі, особливо молодших класів, не сидять на місці, а бігають, стрибають, штовхаються і можуть наштовхнутися на рослини зі колючками або гострим листям. Тому небажані в школі кактуси, агави або трави з гострим листям.

Також не можна розміщати рослини з отруйними плодами або соком можуть опікати або отруїти дітей, що просто взяли до рота яскраву ягідку або відірвали листочок. Рослини з сильним запахом теж не можна використовувати у дитячих приміщення через можливий алергічний напад у дитини та мігрені.

До переліку небезпечних можна внести наступних представників кімнатних рослин: дифенбахія, філодендрон і інші представники родини ароїдних; молочай, коденіум; кактуси; паслін, однорічний перець, олеандр. 

Дифенбахія фото опис

Щодо гераней та цитрусових у класі певні зауваження: з одного боку їх аромати мають лікувальні властивості, а з іншого ризик алергічного нападу.

Кімнатна папороть фото описРослини для класних кімнат мають бути невибагливими, витримувати сухе повітря та протяги, вологе протирання від пилу.

Кращі рослини для класу

Доречні рослини для шкільних кімнат і коридорів смугаста зебрина і традесканція, хлорофітум, папоротник, колеуси.

Традесканція Зебріна фото описОстаннім часом дуже популярно на свято першого дзвоника або день вчителя придбання орхідей фаленопсисів від класу батьківським комітетом. Орхідеї довгий час тримають квітучі стріли та при певному досвіді не потребують багато уваги. Мініатюрні сорти орхідей чудово прикрасять вчительський стіл.

Орхідеї для класу фото описІнтернет-магазин Флоріум пропонує великий вибір орхідей та інших домашніх квітів, якими можна прикрасити класи.

Читайте також Махрові сорти гіпеаструмів.

Опубликовано: 18.09.2021

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Задать вопрос

    Контакты