Тропіки вдома

Тропіки вдома фото опис

Можна поїхати в екзотичні країни та милуватися незвичними рослинами джунглів, лежачи на гамаку під пальмою. А можна влаштувати шматочок тропічного лісу прямо у себе вдома і насолоджуватися квітуванням тропічних рослин круглий рік. Не всі види придатні для життя в домашніх умовах, але можна обрати цікаві рослини, що можна вирощувати у себе в оселі. Вони будуть радувати вас пишним цвітом і унікальним зовнішнім виглядом.

Гості з усього світу

Тропічні рослини з’явились в Європі під час географічних відкриттів, коли у ботанічні сади та оранжереї Англії, Франції, Іспанії надходили небачені досі рослини. З оранжерей коронованих осіб вони переселялися до будинків та зимових садів середнього класу, поступово стаючи своїми. Гості з тропіків підкорили європейців незвичайним зовнішнім виглядом і певною невибагливістю у догляді.

Із вологих тропічних лісів Південної Америки та Карибського архіпелагу до нас прибули Антуріум, Дифенбахія, Паладіум, Калатея, Функія, велика родина Амарилісових тощо. Важко уявити наші підвіконня без жителів північних африканських лісів сенполїї, драцени, агапантусів… Мешканці Азії — Бегонія, Пасифлора, Хлорофітум, Кодієум теж добре прижилися та стали майже рідними в оселях та офісах.

Орхідеї

Величезне різноманіття форм і розмірів, будови квітки, незвичайності забарвлень і ароматів, екзотичні квіти орхідеї не мають собі рівних серед усіх рослин нашої планети. Епіфіти або повітряні орхідеї — найчисленніша група, але зустрічаються наземні види й сапрофіти. Зараз більше тисячі сортів і гібридів цієї квітки культивуються в садах, оранжереях та оселях.

В цей час широку популярність серед квітникарів придбав фаленопсис. Ця екзотичного виду орхідея належить до групи кімнатних рослин, вирощування яких під силу початківцю любителю квітникарю. Одразу треба згадати нову традицію – подарунок вчителям від учнів класу красиву орхідею фаленопсис. Наступним видом орхідеї може бути дендробиум нобілі, квітучий маленькими букетиками на потовщених стеблах або тіньовитривалий пафіопеділлюм. Якщо в кімнаті прохолодно, можна завести орхідею Мільтона. Зверніть увагу на Камбре, яких в природі просто не існує, вони виведені спеціально для домашніх колекцій, тому рослини ці дуже невибагливі.

Квітуча кімнатна орхідея вишуканістю своїх форм, чистими відтінками облагороджує вигляд оселі протягом усього року. Барвиста гамма рослин просто невичерпна. Забарвлення пелюсток варіюється від білого, далі рожевого, червоного, помаранчевого, коричневого, навіть чорно-пурпурового. Зустрічаються квітки в орхідеї, немов висічені з мармуру, відлиті з воску, шовковисті, іскристі, кришталеві.

Амарилісові

Крім орхідей з тропіків до нас прийшли Амариліси. А також вся їх родина Клівія, Евхаріс, Криніум, Гіменокаліс, Зефірантес тощо. Велике ланцетне листя та яскраві квіти, що квітують в зимовий час назавжди полонили серця квіткарів. Квіти амарилісових надзвичайно ефектні та неймовірні у своєму розмаїтті за формою, розмірами та кольорами. Амарилісові невибагливі та легко переносять сухе повітря житлових приміщень.

Особливого догляду амарилісові не потребують – не залити, підживлення та світло.

Ароїдні

Антуріум — вічнозелена декоративна рослина, відома під назвою «квітка фламінго», «чоловіче щастя», «Квітка хвіст». Кожна квітка антуріума складається з довгого суцвіття-качана і приквіткового покривала. Покривоало різноманітних кольорів: білого, червоного, рожевого, зеленого, коричневого, бордового та ін. Якраз колір покривала задає загальне враження від рослини в цілому. Листки можуть бути вертикальними або зібраними в розетку, та теж дуже декоративні.

Плодові та цитрусові

Не менший захват та любов викликають екзотичні плодові рослини, як наприклад банан або ананас та цитрусові. Красиві рослини з блискучими зеленими листками та ніжний аромат. В деяких випадках вони несуть смачні плоди серед зими. Вирощуючи кавове дерево навряд вистачить врожаю на філіжанку кави. Але маленькі квіточки з приємним ароматом, а потім червоні ягоди, подарують чудові емоції.
Звичайно у дописі не можна розповісти про усіх гостей з тропіків, що можна вирощувати вдома.

Орхідеї, амариліси, та інші кімнатні рослини за доступною ціною ви можете придбати в інтернет-магазині Флоріум.

З повагою, досвідчений садівник, Олеся.

Читайте також Дипладенія — ефектна кімнатна ліана.

Опубликовано: 07.05.2020

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Задать вопрос

    Контакты