Чим зайнятись під час карантину?

Чим зайнятись під час карантину фото опис

Карантинні заходи вносять певні незручності в наше життя, але їх дотримання допоможе нам і нашим рідним залишитися здоровими і неушкодженим.

Тому зараз — це ідеальний період для справ, якими ви хотіли давно зайнятись. Саме зараз можна спокійно і без поспіху спланувати свою діяльність і максимально ефективно використати свій вільний час.

В період карантину ви можете зайнятись потрібними справами. Отож нижче ми підібрали цілий список важливих занять.

1. Приберіть  свою садову або дачну ділянку від сміття, залишків поліетилену, сухих гілок.  Також видаліть із ділянки сухі і мертві стебла багаторічників, цибулинних рослин. Перевірте наявність гнізд комах-шкідників, наприклад, медведок. Також потрібно  прибрати ділянку від каміння.

2. Почистіть від бруду і пофарбуйте паркан чи огорожу. Охайна огорожа доповнить гарне враження про оселю. Крім того фарбування вбереже Ваш паркан від  ерозії вітром і дощем.

3. Огляньте дерева і кущі, перевірте чи немає на них шкідників, або ознак грибкових захворювань. Проведіть обрізку зайвих і пошкоджених гілок на деревах, а також в разі необхідності, щеплення. Після обрізки замажте всі місця зрізу садовим варом. Це буде сприяти швидкому загоєнню і запобігати проникненню хвороботворних грибків та бактерій.

4. Розведіть вапно і побіліть кору дерев. Дана процедура забезпечує те, що кора дерева не буде вражатись комахами-шкідниками. Наприклад, личинками жуків. Також побілка знищить спори грибків та бактерії у верхніх шарах кори.

5. Проведіть ревізію запасів посадкового матеріалу. Перевірте чи вистачить вам насіння, цибулин і саджанців для висадки. Перевірте якість цибулин, чи не висохли вони і чи живі точки росту на саджанцях плодових і декоративних кущів. Детально промаркуйте пакетики із цибулинами, саджанці, пакетики із насінням. При висадці важливо враховувати індивідуальні особливості сорту.

6. Огляньте садові інструменти. Розберіть і почистіть від бруду, наточіть і змастіть ваші секатори, кущорізи, садові пили і ручні культиватори. Чистий інструмент буде ефективно допомагати у господарстві. Якщо заточка інструменту проведена правильно, то обрізка навіть найтовстіших гілок не буде проблемою.

7. Посадіть насіння помідорів, огірків, петуній та багатьох інших культур на розсаду. Якісна здорова розсада – великий урожай в кінці сезону. Крім того, вирощувати розсаду із насіння дешевше, аніж купувати готову.

8. Сфотографуйте цвітіння крокусів, гіацинтів, тюльпанів. Також не забувайте і про рясні магнолії, примули, нарциси.  Весна – кращий час для яскравих і незабутніх фотографій.

9. Прополіть клумби із весняноквітучими рослинами від бур’янів і обов’язково полийте їх. Внесіть органічні і мінеральні добрива в ґрунт із цибулинами. Після цвітіння вони потребують посиленого живлення.

10. Також розпушуйте ґрунт на ділянці ручним культиватором. Хороша аерація сприяє кращому росту рослин. Крім того, посилюється ефективність поливу.

11. Скористатись акційними пропозиціями від Florium.ua і замовити потрібні саджанці, це абсолютно безпечно!

12. Посадіть насіння на мікрозелень. Ви оримаєте смачні свіжі салати із великою кількістю вітамінів.  На даний момент є багато видів мікрозелені. В тому числі й мікрозелень буряків, гороху, кресс-салату.

13. Пересадити кімнатні рослини у більші горшки. При розростанні рослина потребує все більше місця. Також по мірі потреби зробіть обрізку стебел і кореневої системи.

14. Зберіть органічні рештки і відправте на переробку в компостер. Компост можна використати в якості добрива для рослин. А крім того для мульчування різних культур.

15. Створіть міні-сад на підвіконні. Можна створити його із низькорослих рослин. Зокрема папоротей, низькорослих ялівців, декоративних трав.

16. Підпишіться і пройдіть онлайн-курси по садівництву. Ви зможете дізнатись як правильно обрізати, посадити і сформувати дерева, створити альпінарій, оформити декоративний ставок. Корисні навички стануть вам у нагоді в майбутньому.

Читайте також Еукоміс.

Опубликовано: 19.03.2020

Комментариев: 2

  • Добрий вечір. Скажіть будь-ласка коли прийде моє замовлення.Пора сіяти для себе в теплицю розсаду.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Задать вопрос

    Контакты