Коли сіяти насіння на розсаду?

Коли сіяти насіння на розсаду фото опис

Всі садівники любителі нашої країни ставляться дуже уважно. Чітке дотримання термінів посадки певних видів насіння допоможе Вам отримати якісний і смачний врожай. Перш за все радимо висадити бажано висадити на розсаду насіння помідорів, перцю, огірків із різними строками дозрівання. Інші культури можна посіяти пізніше.

Потрібно враховувати, що на час посіву більше впливає не час за який розсада виростає, а саме довжина світлового дня. В різних регіонах вона різна.

Нижче ми детально розкажемо, в які терміни висаджувати насіння овочевих культур на розсаду.

Баклажани або ж «синенькі»

Баклажани або ж «синенькі» фото опис

Насіння баклажанів в більшості випадків перед посадкою обробляють регулятором росту, наприклад, розчином епіну. Далі насіння пророщують. Для цього його зволожують і ставлять у тепле місце. Якісні пророщені насінини викладають у пухкий, дещо вологий субстрат на глибину 0,5-1 см. Горщик із викладеним насінням щільно накривають поліетиленовою плівкою і ставлять у тепле приміщення. Температура приміщення повинна коливатись від 24 до 30 градусів по шкалі Цельсія. Період від посіву до появи сходів – від одного до двох тижнів.

Радимо висаджувати насіння баклажанів після 20 лютого.

Перець

Розсада перцю фото опис

Насіння перцю  перед посадкою бажано обробити регуляторами росту рослин. Слідом за цим його акуратно пророщують в теплому приміщенні і висаджують в ящики із субстратом. Глибина висадки насіння перцю 0,3-0,5 см. Період появи сходів – 14-21 днів. Насіння перцю дуже вимогливе до температури. Так як рослина родом із теплої Південної Америки, то для нормального проростання їй потрібна температура в діапазоні 25-30°C.

Ідеальний період для висадки насіння перцю – після 20 лютого.

Селера

Селера фото опис

Селера є овочем з досить довгим періодом вегетації. Тому її розсаду витримують в приміщення близько 65-70 днів. В середині травня вже підрослі рослинки висаджують в теплий відкритий ґрунт.

Коли ж потрібно висівати селеру на розсаду? Ідеально висівати дану культуру в 20 числах лютого.

Помідори

Помідори розсада фото опис

Субстрат для помідорів потрібно готувати заздалегідь, ще в осінню пору. Для цього беруть  чорнозем, перегній, пісок та торф в пропорцію 3:3:1:1. Після цього ретельно перемішайте суміш.
Перед посадкою насіння помідорів обробляють розчином регулятора росту. В пророщенні перед посадкою потреби немає. Насіння пригортають шаром ґрунту на 1 см.. Субстрат потрібно добре зволожити. Для цього верхній шар сприскують теплою водою із побутового  оприскувача. Ящики з посіяним насінням тримають в теплому приміщенні. Перші сходи ви побачите вже через 7 днів.

Коли ж висіяти  насіння томатів?

В кінці лютого висівають ранні сорти помідорів для висадки у відкритий ґрунт.

Починаючи із середини березня висаджують ранні сорти помідорів для висадки під плівку. Сорти томатів для теплиць висаджують в кінці березня.

Огірки

Огірки розсада фото опис

В більшості випадків розсаду огірків готують протягом березня. Часто садівники-любителі проводять гартування насіння. Для цього насіння обливають прохолодною водою, або прикопують в принесений знадвору сніг.

Коли ж висівати огіркове насіння?

В перших числах березня висаджують насіння огірків для теплиць і плівкових парників.

В 20 числах березня висаджують огірки  для висадки у відкритий ґрунт.

Капуста

Капуста розсада фото опис

Субстрат для капусти обирають злегка кислий. Також для запобігання розвитку грибкових хвороб можна пролити субстрат фунгіцидом.

Коли висівати насіння капусти?

Всі ранні сорти білокачанної капусти —  з 10 березня

Броколлі, кольрабі, червоноголову капусту на розсаду висівають із 15 березня.

Насіння капусти, а також інше насіння овочів ви можете придбати в інтернет магазині Флоріум.

Читайте також Еукоміс.

Опубликовано: 14.01.2021

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Задать вопрос

    Контакты