Підготовка до весняного сезону

Підготовка до весняного сезону фото опис

Зима вже знімає свої окови і наступає весна. Тому вже зараз треба все підготувати для вирощення розсади – продезінфікувати горщики, щоб виключити перенесення хвороб на розсаду, підготувати землю. В данній статті ви дізнаєтесь як правильно підготуватись до весняного сезону і що потрібно не забути зробити.

Підготовка тари для висаджування розсади

Якщо для вирощення розсади використовуються пластмасові горщики або пластмасові міні теплички. Їх треба промити в розчині господарського мила. Також можна промити в слабкому розчині марганцівки та висушити. Ті садівники, які для розсади використовують торф’яні горщики, таблетки має зараз закупити потрібну кількість. Також бажано підготовити ґрунт для розсади (в кого він покупний універсальний, в кого підготовлений самостійно) але його також треба обдати окропом та полити розчином марганцівки або слабким розчином Максима. Це вбиває збудників хвороб, гнилій, що могли залишитись у ґрунті.

Також бажано зробити ревізію насіння, що зберігається. Потрібно проаналізувати, яке саме насіння овочів та квітів треба купити. Обов’язково напишіть список, щоб мати можливість відмічати, що ще потрібно.

Вибір насіння і посадка на розсаду

Переважна більшість рослин, вирощуваних через розсаду, є теплолюбними. Мабуть, тільки невибагливі види капусти або чорнобривців спокійно ставляться до істотного зниження температури. Наступ стабільного тепла — дуже важливий показник для висадки розсади на постійне місце. Конкретної дати для цієї процедури не існує — терміни залежать від кліматичної зони й від погоди, яка не буває однаковою з року в рік. Але є певні загальні правила засновані на періоді проростання насіння; в якому віці рекомендується переносити рослини на постійне місце; тривалістю вегетаційного періоду культури; теплолюбні види; як передбачається вирощувати сорт — в укритті або без нього; бажаний час отримання врожаю.

Вже на з кінця лютого на початку березня починають сіяти на розсаду рослини, що ростуть повільно. Такожо вони потребують багато часу для розвитку (150-170 днів) від часу посіву до початку цвітіння. Наприклад: пеларгонія, цикламен, глоксинія, фуксія, кальцеолярія, пасифлора, гвоздика Шабо, еустома,  бегонія бульбова, петунія, калібрахоа, лобелія, сальвія блискуча.
Також з початку березня висівають на розсаду ранню білокачанну капусту, баклажани, болгарський перець, томати ранніх сортів.

Посіяна у  кінці лютого — на початку березня. шток-роза буде квітувати в рік посадки, а не наступного року. Також сіють агератум, вербену, гацанію, лобелію, кобею, лаванду, петунію та її родичок.

Також у березні час висівання айстр, однорічних жоржин «веселі хлоп’ята», кермеку, іберису, портулаку, колеусу. З овочевих культур на розсаду у березні висівають середньо спілі томати, перець, баклажани, огірки,  пізню білокачанну капусту. У квітні сіють на розсаду огірки, дині, цукіні, кабачки, патисони, гарбузи. Також сіють айстри, однорічні жоржини, чорнобривці, нагідки.

Зберігання і пророщення бульб і цибулин

Також обов’язково у січні-березні перевіряти, як зберігаються бульби жоржин, бегоній, бульбоцибулини гладіолусів, монтбреції, кореневища канн. Хоча б раз на місяць бажано переглянути посадковий матеріал. Якщо бульби, кореневища міцні, пружні, сухі, мають нормальне для даного виду забарвлення, без видимих ознак хвороб — матеріал зберігається правильно. При підсиханні помістіть їх в трохи вологий пісок або тирсу. При появі цвілі й ознак інших хвороб треба обробити фунгіцидом. Починаючи з лютого починають пророщувати бегонії, жоржини та евкоміси, гальтонії та туберози.

У березні починають пророщувати гладіолуси цибулини. Викладають на вологу серветку на світлому місці, щоб росточки росли угору не викривляючись.
Мине трохи часу і настане момент, на який чекає більшість дачників. Вони вони приїдуть на улюблену дачу й привезуть з собою міцну розсаду овочів і квітів, підготовлені й пророщені бульби й цибулини.

Насіння овочів та квітів, а також бульби і цибулини з Голландії по доступній ціні ви можете придбати в інтернет магазині Флоріум.

З повагою, досвідчений садівник, Олеся.

 

Читайте також Цибулинні після вигонки.

Опубликовано: 04.03.2020

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Задать вопрос

    Контакты