Простий і швидкий рецепт варення з агрусу в домашніх умовах

Заготовки з агрусу у вигляді джему смачні, особливо при приготуванні їх з ягід, ще не дозрілих. Вони ідеально підходять не тільки як доповнення до всіх видів десертів, а й до м’яса. Пропонуємо вам простий і швидкий рецепт варення з агрусу в домашніх умовах?

Аґрус є джерелом лютеїну, що належить до групи каротиноїдів , або сильних антиоксидантів. Ця плодово-ягідна культура може запобігти хронічним захворюванням, головним чином системи кровообігу, і раку.  Агрус як джерело лютеїну надає заспокійливу дію на очі. Тому він рекомендується людям, які занадто багато працюють комп’ютері. Зверніть увагу, що у 100 г ягід агрусу містится всього 44 ккал.

Рецепт варення з агрусу в домашніх умовах

Інгредієнти:

  • 1,5 кг агрусу (зелені або червоні ягоди)
  • 1 кг цукру

Приготування:

  1. Вимийте ягоди і відкладіть приблизно 1/3 з них.
  2. Решту — очисьте від хвостика і плодоніжки.
  3. Засипте цукром і перетріть (так, щоб насіння і шкірка відділилися від м’якоті).
  4. Доведіть отримане пюре до кипіння (тримайте на плиті приблизно 15 хв).
  5. Додайте залишені цілі ягоди в щойно приготований продукт, а потім ще раз прокип’ятіть.
  6. Розкладіть гаряче варення в стерилізовані банки і закрутіть кришкою.

Не забудьте поділитися цим рецептом зі своїми друзями!

Також рекомендуємо приготувати полуничне морозиво

Цікаво!

Варення з агрусу містить дуже велику кількість пектину! Тому він корисний для профілактики як кишкових захворювань, так і у випадку інтоксикації організму важкими металами.

Опубликовано: 11.07.2019

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Задать вопрос

Контакты