Заготовки з агрусу у вигляді джему смачні, особливо при приготуванні їх з ягід, ще не дозрілих. Вони ідеально підходять не тільки як доповнення до всіх видів десертів, а й до м’яса. Пропонуємо вам простий і швидкий рецепт варення з агрусу в домашніх умовах?
Аґрус є джерелом лютеїну, що належить до групи каротиноїдів , або сильних антиоксидантів. Ця плодово-ягідна культура може запобігти хронічним захворюванням, головним чином системи кровообігу, і раку. Агрус як джерело лютеїну надає заспокійливу дію на очі. Тому він рекомендується людям, які занадто багато працюють комп’ютері. Зверніть увагу, що у 100 г ягід агрусу містится всього 44 ккал.
Рецепт варення з агрусу в домашніх умовах
Інгредієнти:
- 1,5 кг агрусу (зелені або червоні ягоди)
- 1 кг цукру
Приготування:
- Вимийте ягоди і відкладіть приблизно 1/3 з них.
- Решту — очисьте від хвостика і плодоніжки.
- Засипте цукром і перетріть (так, щоб насіння і шкірка відділилися від м’якоті).
- Доведіть отримане пюре до кипіння (тримайте на плиті приблизно 15 хв).
- Додайте залишені цілі ягоди в щойно приготований продукт, а потім ще раз прокип’ятіть.
- Розкладіть гаряче варення в стерилізовані банки і закрутіть кришкою.
Не забудьте поділитися цим рецептом зі своїми друзями!
Також рекомендуємо приготувати полуничне морозиво
Цікаво!
Варення з агрусу містить дуже велику кількість пектину! Тому він корисний для профілактики як кишкових захворювань, так і у випадку інтоксикації організму важкими металами.
Опубликовано: 11.07.2019