Рожевий сад для принцеси

Рожевий сад сад для принцеси — реальність. В даній статті я розповім, як це зробити.

Вважається, що рожеве полюбляють принцеси та романтики. Створити сад в рожевих тонах, що рясніє ніжними рожевими або ефектними пурпуровими фарбами весь сезон для романтичної натури або принцеси не так складно, як може здатися на перший погляд. Видів та сортів рослин, які радують квітами цих відтінків, просто неймовірна кількість. Також можна підібрати кущі з пурпуровим листям. Вони підкреслюють рожеві тони саду.

Кінець зими-початок весни

Починається садовий рік квітуванням морозника, в якого квіти мають рожеві та пурпурові відтінки. Також є сорти з білим кольором з пурпуровими плямами. Морозник або зимовник (хелеборус) може квітувати з лютого, з’являючись у саду під час відлиги.

На балконах, що засклені або у теплицях та «зимових садах» розквітає камелія, в якої є сорти з рожевим кольором.

Компанію камелії в оранжереї складають також азалії, що також мають величезну кількість рожевих сортів.

Весна в рожевому саду для принцеси

Весна приходить у сад із квітуванням крокусів, тюльпанів, нарцисів, мускарі, кандиків та інших цибулинних квітів. Серед тюльпанів кількість тюльпанів із відтінками рожевого для саду принцеси просто не можна перерахувати. Обирати можна і серед видових та ботанічних, та сортових – простих, махрових та інших.

Традиційно мускарі мають сині та блакитні відтінки, але в цієї рослини є сорт із ніжно-рожевими дзвіночками. Разом із тюльпанами та мускарі з’являються рожеві гіацинти.

Не можна не згадати про декоративно-квітущі дерева. Квітування ніжної сакури та декоративної сливи захоплює. Розуміючи японців, що під час квітування сакур милуються красою, українці зараз також святкують «ханамі». В Україні зараз найвідомішими є алеї сакур у Києві та Ужгороді. Але в садах та на дачах також з’явилися дерева-сакури.

Магнолії

Великі квіти магнолії, також крім білої можуть бути рожевими та пурпуровими. Завдяки роботі селекціонерів, що вивели морозостійкі та компактні сорти можна обрати магнолію і для приватного саду. Ніжно бузкові та рожеві квітки багульника та рододендрону прикрашають сади у квітні.

Сон-трава

Також одним і символом весни є сон-трава, в якої також є сорти з пурпуровими та рожево-бузковими квітами. Стокротки зацвітають на початку травня, оскільки листя і пуп’янки, закладені з осені, добре зберігаються під снігом. Найрясніше вони цвітуть навесні й в першій половині літа, але якщо стоїть волога прохолодна погода, пуп’янки розкриваються до холодів.

Початок літа в рожевому саду

Кінець травня на початку червня час квітування германських або бородатих ірисів, серед яких багато сортів із рожевими та пурпуровими пелюстками.

На останні дзвоники школярі йдуть з величезними півоніями. Серед півоній багато сортів ніжно рожевих, майже білих та пурпурових кольорів різної форми.

Прибираючи зі саду відквітувалі цибулині квіти на їх місце можна висадити бегонію, що квітує майже все літо і має тендітні рожеві квіточки.

Серед однорічних квітів також треба згадати космею, цінію, декоративний льон.

Велику палітру рожево-бузкових відтінків має також петунія та її родички калібрахоа та сурфінія. Рослини цієї групи вважаються невибагливими; вони рано зацвітають, довго цвітуть, швидко відновлюються після дощів. Використовують їх і як клумбові рослини, і для контейнерних посадок. Хоча в себе на батьківщині вони багаторічні, але в садах України вирощуються як однорічні.

Пеларгонія, вважається кімнатною рослиною. Але влітку вона переїжджає до саду, де посаджена разом з кущами смородини, пеларгонія не тільки прикрашає сад, а й захищає кущі від хвороб та шкідників.

Літо

Також до саду переїжджає і функція, в якої «спіднички» малинові, бузкові та інші відтінки рожевих.
Літо починає квітування гортензія. Рожеві квіти мають такі види як Гортензія великолиста або садова, Гортензія мітловидна, Гортензія дуболиста, Гортензія Сарджента.

Ще одна гостя зі Сходу – спірея, яка має величезну кількість видів з рожевими свічками, парасольками суцвіть рожевих кольорів.

Лілійники та лілії в рожевому саду

Ці рослини також мають багато сортів з рожевими квітками. Ретельно підібравши різні види, можна скомпонувати постійно квітуючий сад саме з лілій та лілійників з рожевими квітами. Матаргон гібриди з сортами «Chameleon» та «Pink morning». Тигрові лілії «Ріnк Giant» або «Рожева імла», що є різновидами азійський гібридів. Рожеві сорти є також у LA та OT гібридів.

Сорти лілійників теж можна довго перераховувати.

Серед багаторічних кандидатів для рожевого саду треба назвати свічки люпину та дельфініуму. Не можна оминути дзвоників платикодона, що дуже невибагливі та можуть бути махровими.

Флокси, ехінацеї, клеоми

Флокс, що є обов’язковим мешканцем наших садів та улюбленцем ще бабусь, також має багато сортів рожевих, бузкових та пурпурових сортів.

Ехінацеї мають чудові сорти пурпурового кольору «Magnus» з простою формою квітки та махрові сорти «Pink Double Delight», «Secret Romance».

Однорічна клеома, або квітка-павучок, ще називають «бризки шампанського» завітала до наших садів з Південної Америки й має сорти з рожевими та малиновими кольорами. Анемона японська та хуйбенська ще не дуже поширені в наших садах, але вони мають рожеві квіти з простою та махровою формою.

Троянди

Розмаїття видів та сортів троянд, що має безліч рослин з рожевими квітами захоплює. Зайнятий городянин може обрати серед невибагливих видів паркові, нові сорти яких мають декілька хвиль квітування, та виткі, що також стійкі до несприятливих умов.

Гладіолуси та георгіни також мають сорти із квітами усіх відтінків рожевого. Разом з ними про осінь нагадують однорічні айстри усіх форм та багаторічні, айстри ново бельгійські.

Великоквіткові, індійські хризантеми та мілко квіткові, корейські, кущові проводжають осінь рожевими квітими.

Заблукавши у часі на клумбах з’являється пізньоцвіт або яка ще називають цю квітку – «син поперед батька», колхікум. Пізньоцвіт має сорти з рожевими, бузковими простими квітками. Найпопулярнишими є «Giant», «Rosy Dawn» та «Lilak Wonder». Також дуже цікавий махровий сорт «Waterlily»

Маю надію, що мій допис допоможе обрати рослини до саду вашої мрії.

З пов. досвідчений садівник Олеся

Читайте також: Лілійники та лілії: опис, класифікація, догляд

Опубликовано: 17.08.2019

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Задать вопрос

    Контакты