Трубчасті амариліси

Зміст:

Особливості амарилісів Trumpet Group

Розмаїття форм амарилісів захоплює. Махрові великі, махрові середні, павукоподібні тощо. Подібні за формою до горна називаються Трубчастими та належать до групи Trumpet Group (трубчасті гібриди).
Амариліси Trumpet Group приклади квіток фото опис

Група об’єднує гібриди з довготрубчастими квітками, які часто мають слабкий аромат. Середня довжина квіткової трубки 13-15 см. Розмір самої квітки невеликий – 8-11 см Витончена форма сортів групи трубоподібних амарилісів успадкована від гібрида Джонсоні. Від нього також успадковано рюшеподібні краєчки пелюстків та ніжний слабкий аромат.

Цибулини гіпеаструмів цієї групи трохи видовжені.

Цибулини трубчастих амарилісів фото опис

Перші сорти — ‘Germa’ (зареєстровано в 1995 році) та ‘Pink Floyd’ (зареєстровано в 1996), ‘Amputo’ (1999) одразу стали ботанічними рідкостями.

В нашому столітті вже зареєстровано 12 сортів. Тільки у 2019 році було зареєстровано 4 сорти витонченої форми. Ця група амарилісів стала модною та отримала свої шанувальників.

Популярні сорти амарилісів із групи Трубчасті

«Santiago»
Santiago фото опис

«Santiago» — яскравий сорт пурпурового-фіолетового кольору з білими смугами (селекціонер Berbee Beheer B.V., зареєстровано 2004 році).

Висота рослини – 45-55 см, розмір квітки 9 см. В суцвітті від 3 до 6 квіток. Надзвичайно ефектний та святковий сорт!

«Rebecca»

Rebecca фото опис

«Rebecca» — чарівний сорт світло-рожевого кольору з розмитими білими смугами (селекціонер Berbee Beheer B.V., зареєстровано 2002 році)

Висота рослини – 65 см, розмір квітки 9 см. В суцвітті від 3 до 6 квіток.

«Misty»

Rebecca фото опис
«Misty» — тендітний сорт рожевого кольору з тонкими червоними штрихами та зеленим горлом (селекціонер Berbee Beheer B.V., зареєстровано 2004 році).

Висота рослини – 55-65 см, розмір квітки 9 см. В суцвітті від 3 до 6 квіток. Стебло досить товстеньке, міцне.

«Estella»

Estella фото опис
«Estella» — ніжний сорт бузково-рожевого кольору з майже білими смугами (селекціонер Berbee Beheer B.V., зареєстровано 2005 році).

Висота рослини – 55-75 см, розмір квітки 9 см. В суцвітті від 3 до 6 квіток.

«Swan Lake»

«Swan Lake» фото опис
«Swan Lake» — в перекладі «Лебедине озеро» ніжний, тендітний сорт, що відноситься до Trumpet Group. Зареєстровано 2005 році, селекціонер Barnhoorn Hippeastrum Breeding B.V..

Рослина з віялом тонких ремінцеподібних темно-зеленими листками, на квітконосі від двох до шести, воронкоподібних, білих квітів з гофрованими пелюстками та зеленим горлом.

В горлі є темно-червоний біт. Розмір квітки 8-9 см. Глибина квіткової трубки 11 см. Висота квітконоса 45-60 см.

Догляд за Трубчастими амарилісами

Догляд за амарилісами Trumpet Group подібний до всіх інших амарилісів.

Ррозмір горщика добираємо по об’єму коріння. Підживлення під час росту добривами богатими на азот та магній. Також  можна використовувати спеціалізовані добрива для цибулинних. Під час росту забезпечте достатню кількість світла,  при напівтіні квіти будуть дуже тьмяні.

Полив без заливання цибулини, виключно в піддон.

Після цвітіння  квітконоси обрізають і ставлять цибулини з горщиком на 2 з половиною місяці у темне місце. Після періоду спокою рослина знову стає готовою до цвітіння.

З повагою, досвідчений садівник, Олеся.

Читайте також Лохина: посадка та догляд.

Опубликовано: 04.05.2021

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Задать вопрос

    Контакты