Вирощування cальвії вдома

Вирощування cальвії вдома фото опис

Сальвія: загальні відомості

Сальвія є достатньо поширеною рослиною. У садах нової хвилі «Натур гарден» вона обов’язково використовується. Садівники замінюють нею примхливі дельфініум і лаванду. Кулінари застосовують його як пряність. «священною травою» називав Гіппократ цю рослину і використовував його як протизапальний засіб. Стародавні греки, вірячи в чудодійну силу цієї рослини, складали про нього вірші: «Проти влади смерті росте в садах сальвія …» Невибаглива, запашна сальвія. Назва сальвія походить від латинського слова ‘salvus’ — «бути здоровим», оскільки рослина має лікарські властивості. В цьому дописі розповімо про багаторічні види сальвії.

Рослина з чотиригранними пагонами утворює густо вкритий листям акуратний кущ від 20 до 120 см у висоту. Листки прості або перисте, розташовані на ніжках і мають забарвлення від темно-зеленого до сріблястого. Гроновидні суцвіття синього, пурпурного, червоного, бузкового, рожевого, блакитного і білого кольорів цвітуть з червня і до пізньої осені.

Догляд за сальвією

Для гарного росту і пишного цвітіння, сальвії потрібно багато сонця, не дуже багаті, але і не дуже бідні ґрунти з хорошим дренажем, нейтральні, з достатньою кількістю вологи, яка не буде застоюватися. Після 1 хвилі квітування у червні бажано обрізати суцвіття, це спонукає до 2 хвилі.

Кущі сальвії потрібно періодично омолоджувати: раз в 3-5 років їх викопують, ділять і розсаджують. Ділення — найпростіший спосіб розмноження сортів сальвії. Сортові рослини розмножують і зеленими живцями, які зрізують до того, як кущ зацвіте.

Використання в саду

Шавлії додадуть неповторний колорит будь-якому куточку саду. Це завдяки своєрідному вигляду і незвичайній синьо-фіолетовій палітрі в забарвленні суцвіть. Поруч зі спрямованими вгору колосками багаторічних сальвій по-іншому грають барви рослин. Наприклад, барви троянд, маків, ірисів і багатьох інших квітів. Сальвії використовуються для створення яскравих плям в міксбордерах, чудово поєднуються з трояндами, виділяючи їх красу. З сальвії можна створити прекрасний бордюр, який буде стабільно декоративний: всім видам сальвії не властиво оголятися знизу і розвалюватися. Якщо в саду є місце для пряно-ароматичних трав, сальвія там буде незамінна.

Квітуча сальвія привабить до вашого саду метеликів та захистить від комарів.

Саджанці сальвій, а також інші саджанці багаторічників ви можете придбати в інтернет магазині Флоріум.

З повагою, досвідчений садівник, Олеся.

Читайте також Декоративний мак: види та використання в саду.

Опубликовано: 20.08.2020

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Задать вопрос

    Контакты