Як садити правильно цибулини квітів?

Як садити цибулини квітів фото опис

Посадка цибулин – це легко!

Настає осінь, а це означає, що пора знову садити квіткові цибулини! Посадити цибулини квітів легко, навіть якщо ви ніколи раніше цього не робили. І це також дуже весело! Заведіть усіх у сад і перетворіть це на сімейне заняття. За допомогою цих порад та підказок ви точно дізнаєтеся, як і коли садити цибулини квітів залежно від того, цвітуть вони навесні чи влітку.

У чому різниця між весняноквітучими та літньоквітучими цибулинами?

Перш ніж почати садити цибулини, важливо знати про різні види цибулин. Якщо ви посадите цибулину не в той час, у Вас залишиться порожній сад. Квіткові цибулини, що цвітуть навесні, включають такі відомі цибулини, як тюльпани. Ви садите їх восени, щоб ви могли насолоджуватися прекрасними квітами навесні, коли вони будуть цвісти одночасно зі всесвітньо відомими голландськими полями тюльпанів. Цибулини літньоквітучих рослин висаджують одночасно з цвітінням весняноквітучих цибулинних. Весняно-квітучі цибулини та літні цибулини виглядають майже однаково.

Якщо ви хочете море квітів навесні, посадіть їх восени!

Найвідомішими цибулинами квітів є цибулини, що цвітуть весною, такі як ті, що ростуть у легендарному квітковому саду Кекенхоф. Весняні квіти, які з’являються в саду першими, — це пролісок та зимовий аконіт, або ж ерантіс. Після цього ваші весняно-квітучі гості почнуть будуть йти один за одним — незабаром після цього можна очікувати, як крокуси, нарциси та тюльпани барвисто вирвуться із землі в період з лютого по червень.

Коли слід висаджувати весняно-квітучі цибулини квітів і коли вони цвітуть?

Весняноквітучі цибулинні найкраще висаджувати з середини вересня до кінця грудня. Звичайно, завжди є винятки: ви можете почекати до ранньої весни, щоб посадити такі квіти, як амариліс або лілію. Ідеальний час для посадки — коли температура нижче 10 ° C. Саме тоді вам слід посадити цибулини в свій сад. Кілька тижнів нижче 8 ° C — це те, що потрібно вашим цибулинам квітів, хоча потрібний період звичайно залежить від типу цибулини та розміру цибулини. Чим холодніше на дворі стає і чим довше триває період холоду, тим краще квітка з часом зацвіте. Переконайтеся, що цибулини квіток знаходяться під землею до перших заморозків, інакше вони можуть замерзнути. У разі заморозків нижче -10 ° C, ми рекомендуємо Вам вкрити місце посадки цибулин. Сніг не є шкідливим для цибулин квітів. Насправді він діє як додатковий шар утеплювача.

Період цвітіння залежить від типу цибулини та періоду посадки. Першою цибулиною, яка з’являється, є пролісок, який з’являється вже в січні. Як вже згадувалося раніше, для розвитку всіх цибулин потрібен холодний період, і ваші квіти з’являться швидше, якщо на початку року стане тепліше (понад 10 ° C). Це означає, що погода контролює, коли ваші квіти розпускаються. Чим довше і суворіше буде зимовий період, тим довше і міцніше будуть цвісти ваші квіти.

Хочете правильно посадити обрані цибулини? Тоді радимо проглянути календар посадки та цвітіння від Florium нижче.

Кроки по посадці весняних квітів

Посадити цибулини квітів дуже просто, а створення прекрасного саду — це дитяча гра. Виконайте наведені нижче дії і почекайте весни:

  1. Висаджуйте цибулини в період з середини вересня до кінця грудня. Важливо, щоб температура була нижче 10 ° C.
  2. Посадіть цибулини, які цвітуть навесні, на сонячному місці. Після зими їм потрібно багато сонця, щоб зацвісти.
  3. Викопайте яму для групи цибулин квіток або викопайте невеликі лунки для окремих цибулин та невеликих груп. Глибина лунки повинна бути приблизно вдвічі більше глибини та розміру цибулини. Зверніть пильну увагу на відстань між цибулинами, можете уточнити на сайті або у наших спеціалістів
  4. Весняні квіти також можна посадити в горщик. Переконайтесь, що цибулини були не надто близько до краю горщика, оскільки на них все одно може вплинути мороз.
  5. Наповніть дно горщика сумішшю торфу, листя і дернової землі. Не шкодуйте цибулин, які зимують надворі; їм потрібна ця холодна погода. Вони впадають у своєрідну сплячку і повертаються до життя, коли погода знову стає теплішою. Якщо очікуютьтся сильні морози, запакуйте горщик в бульбашкову плівку або занесіть всередину у тимчасове місце, яке не тепліше 10 ° C.
  6. Завжди наповнюйте квітковий горщик свіжим ґрунтом для цибулин, оскільки він містить ідеальні поживні речовини, які допоможуть цибулинам розвиватися.
  7. Обов’язково дайте весняноквітучим достатньо води. Це має вирішальне значення для розвитку кореневої системи цибулини квітки. Висаджуючи в квітковий горщик, важливо переконатися, що вода може стікати. Надто велика кількість води шкідлива для цибулин.

Багатокольорове поле квітів чи трохи більше структури?

Простий спосіб посадити квіткові цибулини — випадковим чином розкидати суміш квіткових цибулин у Вашому саду. Ви просто посадите їх там, і навесні отримаєте несподіваний сюрприз -різнобарвне поле квітів, яке ви створили самі!

 

Якщо вам подобається трохи більше порядку та структури, виберіть кольорову тему та висаджуйте різні види квітів у різних кольорах у вашому саду або у горщиках у вашому внутрішньому дворику.

Цибулини квітітв, а також саджанці багаторічників і плодовоих ви можете придбати в інтернет магазині Флоріум.

Читайте також Выращивание цитрусовых в комнатных условиях.

Опубликовано: 24.09.2020

Комментариев: 1

  • Заказала впервые луковицы тюльпанов и гиацинтов на вашем сайте. Товар получила очень быстро. Каждый сорт упакован отдельно, подписан. Посадочный материал хорошего качества. Спасибо! Теперь жду весны!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Задать вопрос

    Контакты