Переваги добрив пролонгованої дії Florium Profi

Зміст:

Загальні відомості про добрива пролонгованої дії

Загальні відомості про добрива пролонгованої дії фото опис

Згідно визначення організації The Association of American Plant Food Control Officials (AAPFCO), добрива пролонгованої дії — це добрива, що мають в своєму складі елементи живлення в спеціальній формі, що забезпечує відтермінування, тобто поступове їх вивільнення, а потім поступове поглинання рослиною цих елементів. Також ця форма подовжує термін, під час якого ці елементи доступні для рослин, що вигідно вирізняє цей тип добрив від стандартних, швидкодіючих добрив. Наприклад, таких , як аміачна селітра, карбамід та багатьох інших добрив, які вивільняють поживні речовини одразу.

Ефекту пролонгованої дії досягають різними шляхами. Серед них: контрольована розчинність у воді завдяки  застосуванню напівпроникних оболонок (капсул), повільнорозчинні сполуки, використання речовин-інгібіторів  процесів нітрифікації в ґрунті.

Добрива пролонговано дії є одним із прийомів вдосконаленої практики застосування добрив. Вдосконалена практика внесення добрив використовується при вирощуванні декоративних рослин, плодових і овочевих культур в закритому і відкритому ґрунті. Крім того, її застосовують при введенні інноваційних систем землеробства. Наприклад, при технології но-тілл, коли необхідно за один раз внести велику кількість добрив.

Розвиток ринку добрив пролонгованої дії

Ринок добрив пролонгованої дії фото опис

Згідно з економічними прогнозами компанії MarketsandMarkets, світовий ринок добрив пролонгованої дії до кінця 2021 року досягне позначки в 19,89 млрд доларів США. Крім того, останні роки він щорічно збільшується на 7%. Факторами стимуляції для зростання ринку добрив пролонгованої дії є   їх висока ефективність, мінімальні втрати поживних елементів, зменшення ризику забруднення ґрунту, простота використання.  Крім того, знижуються витрати на внесення. Факторами стримання ринку добрив пролонгованої діє є висок ціна, а також домінування на ринку традиційних добрив завдяки субсидуванню їх закупівель. Такоє фактором стримання розвитку ринку добрив пролонгованої дії є те, що аграрії все ще мало проінформовані про переваги даного типу добрив.

Левову частку ринку добрив пролонгованої дії зайняли країни Північної Америки, зокрема США. Китай, Індія, а також Японія, — основні гравці на даному ринку в Азіатському регіоні. У зв’язку із зростанням населення та посиленням уваги до проблем із навколишнім середовищем в цих країнах ринок добрив пролонгованої дії активно росте. В Західній Європі також добре розвинена мережа дистрибуції добрив пролонгованої  дії.

Принцип дії гранульованих добрив пролонгованої дії в деталях

При виробництві гранульованих добрив пролонгованої дії традиційні розчинні форми добрив вкривають захисною плівкою.  Вона може бути нерозчинною у воді, напівпроникною або ж непроникною з порами для вивільнення елементів. Ця оболонка регулює надходження води всередину гранули, а також ступінь розчинення компонентів добрива. Крім того, з’являється можливість синхронізувати вивільнення елементів із потребами рослини.

Гранула добрива абсорбує воду через оболонку. Далі солі елементів всередині гранули розчиняються у відповідності зі коефіцієнтами розчинності. В результаті, завдяки осмосу розчинені елементи виходять в ґрунт. Далі вони поглинаються коренями рослини. Даний механізм дозволяє контролювати вивільнення елементів живлення протягом всього періоду вегетації культур.

Нижче зображена схема вивільнення елементів із гранули добрива пролонгованої дії.

Схема дії добрив фото опис

Головні переваги добрив пролонгованої дії Florium Profi

Переваги добрив пролонгованої дії Florium Profi фото опис

  • Всі види добрив Florium Profi виготовлені в Нідерландах при дотриманні всіх технологічних норм.
  • Дані добрива мають збалансований і перевірений хімічний склад.
  • Основною перевагою даних добрив є контроль виділення основних, необхідних рослині елементів на протязі усього часу росту рослин. При настанні посухи, або ж низьких температур поживні речовини із гранул не виділяються.  Це економить добриво під час несприятливих умов.
  • Сприяють гармонійному розвитку троянд, багаторічників, квітучих цибулинних культур, кущів та хвойних.
  • В більшості випадків ефект від їх застосування  становить 10% і більше збільшення врожайності овочевих культур.
  • Також великою перевагою Florium Profi є зниженння витрат на внесення і скорочення робочого часу. Ці добрива потрібно вносити один раз за сезон, а не кожні 2 тижні, як стандартні добрива.
  • При використанні даних добрив  на кожній фазі розвитку рослина вбирає елементи живлення, які  потрібні в певний вегетаційний період. Тому рослина розвивається швидше, цвітіння і плодоношення наступає раніше. Крім того, покращується якість квітів та плодів.
  • Добрива при розчиненні переходять в хелатну форму, завдяки чому рослина може засвоювати їх легше.
  • Добрива не містять хлор, важкі метали, натрій, тому не не залужнюють і не забруднюють ґрунт.
  • Після використання добрив твердість стебел і листків збільшується. Це сприяє тому, що їх важче вразити рослинним кліщам, а також іншим видам шкідників.
  • Дані добрива мають часткову фунгіцидну дію. Тобто, вони частково пригнічують розвиток патогенних грибків та бактерій в ґрунті.

Читайте також Добрива для Вашої садової ділянки!

Опубликовано: 28.01.2021

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Задать вопрос

    Контакты