Кукурудза в духовці

Кукурудза в духовці фото опис

Солодка кукурудза, запечена в духовці, ідеально підходить як перекус або доповнення до вечері.

Інгредієнти:

  • 2 качани кукурудзи
  • 2 столові ложки вершкового масла
  • 3 столові ложки оливкової олії з прованськими травами
  • сіль
  • перець (солодкий або гострий)

Приготування:

  1. Очистіть кукурудзу. Помийте і обсушіть, за бажанням.
  2. Змішайте вершкове масло з оливковою олією, додайте перець.
  3. Присипте підготовленою сумішшю качани кукурудзи.
  4. Загорніть кукурудзу в алюмінієву фольгу і поставте в духовку.
  5. Запікайте в духовці 30 хв при температурі 200 °С.

Кращі сорти кукурудзи для запікання

Для запікання краще всього підійдуть наступні сорти:

  • Спіріт F1 — із довжиною плоду більше 20 см і раннім плодоношенням;
  • Оверленд F1 — із насичено-жовтими зернами і високим вмістом цукру;
  • Лендмарк F1 — із 2 качанами на одному стеблі;
  • Брусниця — із надзвичайно ніжними плодами;
  • Потрійна Радість — із плодами червоного кольору.

Насіння кукурудзи цих та інших сортів можна придбати в інтернет магазині Флоріум.

Секрети смачної кукурудзи в духовці

Щоб ця проста в приготування страва стала ще смачніша, поділимось із Вами деякими секретами:

  • Для гарніру можна взяти варену капусту брокколі, огірки, помідори, або ж білу спаржу;
  • Кукурудза буде більш соковитою, якщо напівгодини її замоичити в злегка підсоленій воді;
  • В якості соусу можна використати майонез із паприкою, бешамель, або ж м’який кетчуп;
  • Щоб смак був більш пікантний, додайте мелений мускатний горіх
  • Також можна запекти качани із скибочками сиру сулугуні, яки добре плавиться і густо вкриє їх поверхню.

Читайте також Конвалії в горщику.

Опубликовано: 01.02.2020

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Задать вопрос

    Контакты