Солодка кукурудза, запечена в духовці, ідеально підходить як перекус або доповнення до вечері.
Інгредієнти:
- 2 качани кукурудзи
- 2 столові ложки вершкового масла
- 3 столові ложки оливкової олії з прованськими травами
- сіль
- перець (солодкий або гострий)
Приготування:
- Очистіть кукурудзу. Помийте і обсушіть, за бажанням.
- Змішайте вершкове масло з оливковою олією, додайте перець.
- Присипте підготовленою сумішшю качани кукурудзи.
- Загорніть кукурудзу в алюмінієву фольгу і поставте в духовку.
- Запікайте в духовці 30 хв при температурі 200 °С.
Кращі сорти кукурудзи для запікання
Для запікання краще всього підійдуть наступні сорти:
- Спіріт F1 — із довжиною плоду більше 20 см і раннім плодоношенням;
- Оверленд F1 — із насичено-жовтими зернами і високим вмістом цукру;
- Лендмарк F1 — із 2 качанами на одному стеблі;
- Брусниця — із надзвичайно ніжними плодами;
- Потрійна Радість — із плодами червоного кольору.
Насіння кукурудзи цих та інших сортів можна придбати в інтернет магазині Флоріум.
Секрети смачної кукурудзи в духовці
Щоб ця проста в приготування страва стала ще смачніша, поділимось із Вами деякими секретами:
- Для гарніру можна взяти варену капусту брокколі, огірки, помідори, або ж білу спаржу;
- Кукурудза буде більш соковитою, якщо напівгодини її замоичити в злегка підсоленій воді;
- В якості соусу можна використати майонез із паприкою, бешамель, або ж м’який кетчуп;
- Щоб смак був більш пікантний, додайте мелений мускатний горіх
- Також можна запекти качани із скибочками сиру сулугуні, яки добре плавиться і густо вкриє їх поверхню.
Читайте також Конвалії в горщику.
Опубликовано: 01.02.2020