Зміст:
Взимку через певну обмеженість руху та зимовий апетит, людина набирає від 5 «зимових» кілограм ваги. Але збалансоване меню з присутністю овочів допоможе уникнути зайвої ваги.
Фахівці-дієтологи стверджують, що завдяки овочам, ми отримуємо більшість корисних вітамінів, кислот, та іншого, що допомагає життєдіяльності нашого організму. Що приготувати з овочів смачного та корисного взимку?
Сніданок з овочів
Нижче я розкажу як приготувати ситний і водночас корисний сніданок із овочами.
Смажений гарбуз зі сиром
Простий сніданок з гарбуза — скибочки гарбуза, смажені на сковороді. Таку смажений гарбуз можна зробити у двох варіантах — в панірувальних сухарях або з сиром. Можна скибочки гарбуза покласти на шматочки житнього хліба. Приготувати нескладно, а смак дуже оригінальний.
Інгредієнти
Гарбуз;
Cир;
Паніровочні сухарі;
Олія.
Приготування
Гарбуз порізати шматками, не тонше 1 см. У сковороді на середньому вогні розігрійте рослинну олію. Панірувальні сухарі (або борошно) всипте в окрему миску. Запаніруйте кожну скибочку гарбуза з усіх боків. Смажте скибочки гарбуза на середньому з кожного боку до готовності. Поріжте сир та покладіть на кожний шматочок гарбуза.
Смажений гарбуз з сиром дуже смачно поєднується із житнім хлібом.
Обід із овочів
Суп допомагає добре засвоїтися овочам і м’ясу, також дарує відчуття ситості. Різноманітність компонентів в супі допомагає збалансувати харчування.
Супи на основі овочевих бульйонів допомагає заповнити недолік рідини в організмі. Овочевий бульйон низькокалорійний, тому його можна вживати людям, що стежать за фігурою.
Вечеря із овочів
Вечеря має бути не дуже ситною, щоб не було важкості у шлунку та занадто пізньою, бажано за 3-4 години до нічного відпочинку.
Для легкої вечері буде смачно та корисно яєчня або омлет, засмажений у перці. Часу на приготування такої яєчні або омлету не набагато більше, ніж звичайної яєчні, а зовні виглядають набагато ефектніше і смачніше.
Інгредієнти
Плоди перцю;
Яйця;
Сир;
Петрушка або кріп.
Приготування
1 варіант
Перець нарізаємо кільцями. Смажимо скибочки хліба, у сковороді розігріваємо олію і кладемо перці.
Всередину кожного вбиваємо по яйцю, солимо і перчимо до свого смаку. Смажимо близько 2 хвилин. Готові гуртки омлету з перцем перекладаємо на підсмажені тости й посипаємо тертим сиром.
2 варіант
Для цього варіанту омлету потрібно досить великий та глибокий, максимально рівний плід перцю без зайвих загинів. Розрізаємо плоди перцю навпіл. Розбиваємо яйця у мисочку та поєднуємо з натертим сиром.
Смажимо під закритою кришкою приблизно 10-15 хв.
Смачного!
Читайте також Солодкий або болгарський перець та що з нього приготувати.
Опубликовано: 10.01.2022