Овочеве меню — смачно та корисно

Зміст:

Овочеве меню - смачно та корисно фото опис

Взимку через певну обмеженість руху та зимовий апетит, людина набирає від 5 «зимових» ​​кілограм ваги. Але збалансоване меню з присутністю овочів допоможе уникнути зайвої ваги.

Фахівці-дієтологи стверджують, що завдяки овочам, ми отримуємо більшість корисних вітамінів, кислот, та іншого, що допомагає життєдіяльності нашого організму. Що приготувати з овочів смачного та корисного взимку?

Сніданок з овочів

Нижче я розкажу як приготувати ситний і водночас корисний сніданок із овочами.

Смажений гарбуз зі сиром

Простий сніданок з гарбуза — скибочки гарбуза, смажені на сковороді. Таку смажений гарбуз можна зробити у двох варіантах — в панірувальних сухарях або з сиром. Можна скибочки гарбуза покласти на шматочки житнього хліба. Приготувати нескладно, а смак дуже оригінальний.

Смажений гарбуз зі сиром фото опис

Інгредієнти

Гарбуз;

Cир;

Паніровочні сухарі;

Олія.

Приготування

Гарбуз порізати шматками, не тонше 1 см. У сковороді на середньому вогні розігрійте рослинну олію. Панірувальні сухарі (або борошно) всипте в окрему миску. Запаніруйте кожну скибочку гарбуза з усіх боків. Смажте скибочки гарбуза на середньому з кожного боку до готовності. Поріжте сир та покладіть на кожний шматочок гарбуза.

Гарбуз із сиром фото опис
Смажений гарбуз з сиром дуже смачно поєднується із житнім хлібом.

Обід із овочів

Обід із овочів фото опис

Суп допомагає добре засвоїтися овочам і м’ясу, також дарує відчуття ситості. Різноманітність компонентів в супі допомагає збалансувати харчування.

Супи на основі овочевих бульйонів допомагає заповнити недолік рідини в організмі. Овочевий бульйон низькокалорійний, тому його можна вживати людям, що стежать за фігурою.

Вечеря із овочів

Вечеря має бути не дуже ситною, щоб не було важкості у шлунку та занадто пізньою, бажано за 3-4 години до нічного відпочинку.

Вечеря із овочів фото опис

Для легкої вечері буде смачно та корисно яєчня або омлет, засмажений у перці. Часу на приготування такої яєчні або омлету не набагато більше, ніж звичайної яєчні, а зовні виглядають набагато ефектніше і смачніше.

Перець і яйця фото опис

Інгредієнти

Плоди перцю;

Яйця;

Сир;

Петрушка або кріп.

Приготування

Приготування дієтичної вечері фото опис

1 варіант

Перець нарізаємо кільцями. Смажимо скибочки хліба, у сковороді розігріваємо олію і кладемо перці.

1 варіант приготування вечері з овочами

Всередину кожного вбиваємо по яйцю, солимо і перчимо до свого смаку. Смажимо близько 2 хвилин. Готові гуртки омлету з перцем перекладаємо на підсмажені тости й посипаємо тертим сиром.

2 варіант

2 варіант приготування вечері фото опис

Для цього варіанту омлету потрібно досить великий та глибокий, максимально рівний плід перцю без зайвих загинів. Розрізаємо плоди перцю навпіл. Розбиваємо яйця у мисочку та поєднуємо з натертим сиром.

Смажимо під закритою кришкою приблизно 10-15 хв.

Смачного!

Читайте також Солодкий або болгарський перець та що з нього приготувати.

Опубликовано: 10.01.2022

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Задать вопрос

    Контакты