Солодкий або болгарський перець та що з нього приготувати

Зміст:

Історія мандрів солодкого перцю

Ця рослина родом з Америки, як і кукурудза, гарбуз та картопля. Індіанці племен Майя та ацтеки вирощували перець ще майже 7 000 років тому. З відкриттям Америки з перцем познайомились європейці. Спочатку іспанці, потім португальці. Під час воєн Сулеймана Пишного з португальцями перець потрапив до Туреччини, а звідти на Кавказ та Балкани. До України перець потрапив з болгарськими переселенцями під час російсько-турецьких війн в XIX сторіччі. Саме тому болгарським солодкий перець називається тільки на території колишньої Російської імперії, в усьому світі він має назву солодкий, іспанський, варварський, турецький, калькуттський.

Історія мандрів солодкого перцю фото опис

Корисні властивості перцю

Овочевий або солодкий перець універсальний овоч, який використовується при приготуванні тисячі різних страв. Однак далеко не всім відомо, наскільки корисний цей продукт. Він справжнім джерелом вітамінів і цінних мінеральних сполук. У ньому містяться бета-каротин (вітамін А) і вітамін С, які підвищують імунітет, лікопен, який потужним антиоксидантом, що знижує ризик виникнення раку. Так само в склад м’якоті входять калій, магній, фосфор. Перець нормалізує сон, покращує настрій і зміцнює пам’ять.

Корисні властивості перцю фото

Відмінно зміцнює стінки судин, розріджує кров і стабілізує артеріальний тиск. У вигляді зовнішній засіб допомагає при артритах і невралгії, також ефективний при радикуліті. Покращує зовнішній вигляд і стан нігтів і волосся, запобігає облисіння і робить шкіру більш пружною.

Солодкий перець вживають в їжу як у свіжому, так і в приготованому вигляді: його смажать, тушкують, фарширують, готують на грилі.

Смажений перець фарширований сиром та зеленню

Хочу запропонувати приготувати смачну страву зі смаженого солодкого перцю, яка має турецьке походження. Її можна приготувати як на сковороді, так і запекти.

Смажений перець фарширований сиром та зеленню фото опис

Інгредієнти

Перець болгарський 600 г (6 середніх або 8 маленьких);
Часник 5 зубчиків;
Базилік;

Кріп;

Петрушка;
Сіль до свого смаку;
Перець чорний до свого смаку;
Олія для смаження;
Сир 400 г;
Твердий сир 200 г.

Приготування

Приготування фаршированого перцю
Виріжте серцевину з насінням і вийміть перетинки з перців. Натріть сир. Поріжте зелень. У широкій мисці перемішайте сиру з зеленню та спеціями. Ложкою заповніть перець сумішшю.

Начинка перцю фото опис

Справжня турецька господиня обов’язково видалить тонку жорстку шкірку з кожного перцю, але я не переймаюсь. Ця страва дуже смачна як в гарячому, так і в холодному вигляді. Також вона дуже добре смакує запеченою.

Смачного!

Читайте також Лазанья.

Опубликовано: 27.07.2021

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Задать вопрос

    Контакты