Найкращі рецепти з порічки, ягідок червоних

Зміст:

Цікаві історичні відомості про ягоду

Історично кущі цієї ягоди росли вдовж річок, тому наші пращури назвали  ягоди — порічки. Зараз вона росте майже у кожному городі. В побуті цю смачну ягоду називають також червона смородина.

Корисні властивості порічки

Ягоди порічки дуже корисні, мають у своєму складі вітаміни, амінокислоти, солі фосфору та заліза. Присутні в них калій і залізо запобігають збоям в роботі серцево-судинної системи, знижують рівень холестерину в крові, розріджують її й зміцнюють артерії. Л

Листя порічок використовували при маринуванні, солінні та квашенні овочів та фруктів. Також з бруньок, гілля та листя робили відвари, кваси для пиття та лікування.

Але головне з порічок можна робити варення, желе, напої.

Морси-компоти

Морси-компоти із порічок фото опис

Смородинові компоти дуже дієві при простудних захворюваннях. У теплому вигляді вони стимулюють імунні функції організму, а в холодному-тонізують його, угамовують спрагу. Готувати їх не просто легко, а дуже легко. Вони подобаються і дітям і дорослим. Якщо все ж таки трохи кисло, просто трохи додайте цукру.

Інгредієнти

Порічка — 250 г;
Цукор — 40-50 г (2-3 столові ложки);
Вода — 500 мл.

Приготування

Промити-почистити порічку, подавити виделкою або блендером, залити окропом, додати цукор накрити кришкою та настоювати ніч. Потім процідити від жмиху і все.

Сирний пиріг з желе із порічки

Сирний пиріг з желе із порічки фото опис

Цей пиріг буде чудовим джерелом кальцію та вітамінів. І дорослі і діти будуть раді даному пирогу.

Інгредієнти

4 яєць;
500 г сиру (2 пачки Яготинського сиру);
100 мл молока;
150 г цукру;
60 г масла;
100 г борошна;
20 г крохмалю (2 столові ложки).

Желе

Желатин — 7 г (Пакетик);
Ягоди порічки – 250-300 г;
Цукор — 100 г.

Приготування

Сир, масло, жовтки, молоко та цукор вбити міксером до однорідного стану. Додати борошно та крохмаль. Перемішати. Білки збити окремо. Обережно додати до тіста та перемішати.

Тісто вилити у силіконову форму (бажано з високими бортиками) та поставити у розігріту духовку на 170º на годину. Перевіряємо готовність сирником або зубочисткою. Якщо пиріг готовий — даємо охолонути не виймаючи з форми (серединка в нього трохи провалюється)

Готуємо ягідне пюре, пробиваємо ягоди в блендері та протираємо через сито. У сотейнику змішуємо порічкове пюре, цукор і нагріваємо приблизно до 80º або майже до кипіння. Знімаємо сотейник з вогню, вводимо набряклий желатин і ретельно перемішуємо (можна блендером).

Заливаємо желе на пиріг у формі та ставимо у холодильник приблизно на годину-дві. Желе застигає й виймаємо з силіконом форми. Написано ніби складно, але завжди виходить ідеально.

Желе з порічки

Желе з порічки фото опис
Нам знадобиться тільки смородина і цукор. Смородину очистити від гілочок і промити кілька разів, поки вода стане чистою. У мене вийшло 1 кг ягоди. Потім подрібнити смородину в блендері. Потім протерти через сито від кісточок і шкурок. Виміряти вийшло кількість пюре і взяти цукру у 2 або півтора раза більше. Якщо готового пюре вийшло 600 мл, то цукру можна взяти 1,200 або 1 кг. Поставити пюре на вогонь, додавши половину норми цукру.

Довести до кипіння, але не кип’ятити. Якщо буде трохи піни, то зняти її. Потім, коли розчиниться перша половина цукру, додати решту. Розмішати, потримати ще на вогні, помішуючи й вимкнути вогонь. Виходить досить рідка консистенція. Ще раз проварити, довівши до кипіння, але не кип’ятити. Не хвилюйтеся, пюре перетворюється в желе у міру охолодження. Закрити та тримати у холодильнику.

Смачного!

Читайте також Крем-брюле. Десерт з червоної смородини.

Опубликовано: 09.01.2022

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Задать вопрос

    Контакты