Крем-брюле. Десерт з червоної смородини

Крем-брюле — французький десерт, добре відомий у всьому світі. Дуже простий і вишуканий одночасно. Він складається з вершків, цукру і яєчних жовтків, але це не все. Є одна особливість. Крем-брюле відомий, перш за все, своєю карамелізованою оболонкою, яка розбивається після першого занурення чайної ложки в солодкий крем.

Класичний крем-брюле є ванільним. Але ви також можете приготувати свою версію з додаванням шоколаду, карамелізованого ревеню чи червоної смородини.

Зверніть увагу, що ідеальна консистенція крему є гладкою і не пухнастою. Тому, готуючи крем з жовтками, не збивайте його до пухнастої маси.

Крем-брюле фото опис переглянути

Рецепт: крем-брюле. Десерт з червоної смородини

Інгредієнти:

  • 500 мл вершків з високим вмістом жиру
  • 6 жовтків
  • 1/3 склянки цукру для крему
  • 1 паличка ванілі
  • 5 столових ложок цукру для карамелізації (коричневого або білого)
  • Свіжа червона смородина для декору + листя м’яти

Приготування:

  • У невеличкій каструлі поставте кип’ятити вершки з цукром і ваніллю. Коли крем починає закипати по краях, зніміть з вогню. Він повинен охолонути.
  • Збивайте жовтки міксером приблизно півхвилини (не пухнасті).
  • Додайте теплий крем. Внесіть його по одній ложці або тонкою цівкою, перемішуючи міксером на низькій швидкості без змішування крему.
  • Отримана суміш повинна бути гладкою і блискучою.
  • Нагрійте духовку до 100 градусів Цельсія.
  • Розташуйте форми на листу для випічки. Змастіть їх вершковим маслом.
  • Наповніть форми для випікання масою.
  • Поставте десерти в духовку і запікайте 30-50 хвилин (час залежить від розміру форми).
  • Вийміть крем-брюле із духовки, охолодіть при кімнатній температурі.
  • Потім поставте його в холодильник на всю ніч (або на три години).
  • Після охолодження посипте вершину десерту рівним шаром цукру. Поставте на решітку в духовку і запікайте.
  • А точніше – вам потрібно карамелізувати цукор під гарячим грилем в духовці.  Розмістіть десерт поблизу джерела тепла і ввімкніть гриль. Вся поверхня десерту повинна бути покрита цукром. Після трохи більше десяти секунд цукор може почервоніти. Десерт потрібно знову охолодити.
  • Цукор розтоплюється, темніє і утворює характерну оболонку. Хоча французькі кондитери рекомендують використовувати спеціальний крем-брюле-пальник (для найкращого результату).
  • Гарніруйте крем-брюле ягодами червоної смородини і м’ятою.
  • Смачного!

Не забудьте поділитися цим рецептом зі своїми друзями! Також приготуйте варення з черешень з агаром.

 

Опубликовано: 27.06.2019

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Задать вопрос

Контакты