Обов’язково знайдіть час, щоб приготувати варення з черешень. Вибирайте рецепт, який найбільше припадає до смаку.
Рецепт 1. Чері-мармелад без цукру
Інгредієнти:
- 150 г черешні без кісточок
- 4 г цукру (за бажанням можете збільшувати)
- кінчик чайної ложки агарового порошку (агар-агару)
- кілька крапель лимонного соку
Приготування
Змішайте всі інгредієнти і покладіть їх для приготування в каструлю. Додають агаровий порошок і кип’ятять протягом приблизно десяти хвилин. Дайте йому охолонути, а потім покладіть варення у холодильник. Через кілька годин перемішайте його ложкою.
Рецепт 2. Домашнє черешневе варення
Інгредієнти:
- 1 глибока миска черешень
- 5 чайних ложок цукру
- 1 столова ложка агару
Приготування
Черешні без кісточок помістіть в каструлю і готуйте пів години, щоби вийшов сік. Потім додайте 5 чайних цукру.Продовжуйте варити ще 40 хвилин. Додайте 1 столову ложку агару і залишіть, щоби варення постояло. Налийте варення в 3 невеликі баночки (герметично закриті).
Якщо ви хочете зберегти варення на зиму після закриття баночок, прокип’ятіть його протягом декількох хвилин у каструлі з гарячою водою. В іншому випадку, дозвольте джему прохолодитися в банках. Зберігайте в холодильнику. Це варення ідеально підходить для сніданку.
Що таке агар агар (агаровий порошок) і як він використовується?
Це 100% рослинний желеутворювач, який використовується для приготування пудингів, кремів і десертів. Агар агар є продуктом, одержуваним при переробці малазійських червоних і бурих водоростей. Його можна купити в магазинах органічних продуктів , в деяких магазинах «Здоров’я» або в етнічних магазинах, які продають продукти східного походження. також доступний в інтернт-магазинах та супермаркетах.
На відміну від класичного желатину, агар плавиться при температурах між 85 °C та 90 °C (кипіння рідини).
Використовуйте агар агар, згідно інструкції на упаковці.
Опубликовано: 13.06.2019