Варення з черешень з агаром. Рецепти, від яких ви будете в захваті

Обов’язково знайдіть час, щоб приготувати варення з черешень. Вибирайте рецепт, який найбільше припадає до смаку.

Рецепт 1. Чері-мармелад  без цукру

Інгредієнти:

  • 150 г черешні без кісточок
  • 4 г цукру (за бажанням можете збільшувати)
  • кінчик чайної ложки агарового порошку (агар-агару)
  • кілька крапель лимонного соку

Приготування

Змішайте всі інгредієнти і покладіть їх для приготування в каструлю. Додають агаровий порошок і кип’ятять протягом приблизно десяти хвилин. Дайте йому охолонути, а потім покладіть варення у холодильник. Через кілька годин перемішайте його ложкою.

Рецепт 2. Домашнє черешневе варення

Інгредієнти:

  • 1 глибока миска черешень
  • 5 чайних ложок цукру
  • 1 столова ложка агару

Приготування

Черешні без кісточок помістіть в каструлю і готуйте пів години, щоби вийшов сік. Потім додайте 5 чайних цукру.Продовжуйте варити ще 40 хвилин. Додайте 1 столову ложку агару і залишіть, щоби варення постояло. Налийте варення в 3 невеликі баночки (герметично закриті).

Якщо ви хочете зберегти варення на зиму після закриття баночок, прокип’ятіть його протягом декількох хвилин у каструлі з гарячою водою. В іншому випадку, дозвольте джему прохолодитися в банках. Зберігайте в холодильнику. Це варення ідеально підходить для сніданку.

Що таке агар агар (агаровий порошок) і як він використовується?

Це 100% рослинний желеутворювач, який використовується для приготування пудингів, кремів і десертів. Агар агар  є продуктом, одержуваним при переробці малазійських червоних і бурих водоростей.  Його можна купити в магазинах органічних продуктів , в деяких магазинах «Здоров’я» або в етнічних магазинах, які продають продукти східного походження. також доступний в інтернт-магазинах та супермаркетах.

На відміну від класичного желатину, агар плавиться при температурах між 85 °C та 90 °C (кипіння рідини).

Використовуйте агар  агар, згідно інструкції на упаковці.

Опубликовано: 13.06.2019

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Задать вопрос

    Контакты