Печена молода картопля з розмарином

Зміст

  • Картопля: користь для організму
  • Рецепт приготування печеної молодої картоплі з розмарином

Сьогодні ми пропонуємо вам простий і швидкий рецепт печеної молодої картоплі з розмарином. Це  класичний і недорогий гарнір, що став частиною італійської кулінарної традиції. Він буде до смаку і дорослим, і дітям. Ідеально поєднується з багатьма іншими стравами, від простих до більш вишуканих страв з м’яса або риби. Зазвичай традиційна підготовка молодої картоплі передбачає усунення шкірки. Бульби, які, однак, готуються тільки запеченими або на сковороді, можна також з’їсти зі шкіркою, добре промивши, щоб видалити залишки ґрунту.

Ви можете купити картоплю в супермаркеті, але краще посадити цей «овоч» у себе на ділянці і насолоджуватися свіжим продуктом. Наш магазин рекомендує висаджувати сорти різних термінів дозрівання, адже саме тоді ви зможете радувати себе картоплею протягом усього сезону. У нас багато сортів з фото, що розрізняються по виду, періоду вегетації та ін. У нас ви знайдете якісний посадковий матеріал. Поспішайте замовити!

Картопля: користь для організму

Картопля дає більше сили, коли готується зі шкіркою. можна вважати шкірку, якщо правильно мити і чистити, відмінну їстівну частину картоплі, багату численними корисними поживними речовинами для здоров’я. Тому споживайте не тільки очищені бульби.

  • Мабуть, не всі знають, що калій, що міститься в м’якушці, майже вдвічі перевищує банан —  найвідоміший фрукт, котрий багатий цим мінералом. Якщо врахувати, що вага очищеного банана становить близько 100 г порівняно з порцією картоплі (200 г), то вміст калію в останній більший у три рази. Крім того, велика картопля (з приблизною вагою 300 г) забезпечує організм близько 1700 мг калію, тобто майже половину рекомендованого споживання.  Також велика бульба може містити 30% рекомендованої добової дози магнію.
  • Картопля з шкіркою «б’є» рекорд іншого плоду — апельсину. Насправді, картопля постачає в організм близько третини вітаміну С, що міститься в апельсинах.
  • Вона багата магнієм : мінералом, що бере участь у підтримці кісткової тканини і в багатьох метаболічних реакціях.
  • У бульбах  містяться волокна, необхідні для правильного функціонування кишечнику і благополуччя всього організму: картопля середнього розміру (близько 200 г) і з шкірою містить близько 4 г клітковини.
  • Нарешті, вітаміном В6 , який є необхідним для здоров’я імунної, травної, серцево-судинної, м’язової і нервової систем (до 40% рекомендованої добової дози).

Рецепт приготування печеної молодої картоплі з розмарином

інгредієнти:

  • 800 г картопля
  • 2 гілочки розмарину
  • 2 зубчики часнику
  • 50 мл оливкової олії Екстра Вірджин (Extra Virgin)
  • Сіль за смаком

молода картопля фото опис переглянути

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180-200 °С.
  2. Підготуйте картоплю. Ретельно помийте бульби. Шкірку залишіть.
  3. просушіть їх на кухонному рушнику.
  4. Прополощіть розмарин. За бажанням, можна видалити стебла, залишаючи тільки «голки».
  5. Очищені зубчики часнику розріжте на 4 частинки.
  6. Потім візьміть велику сковорідку або дві невеликі ємності (потім покладіть їх безпосередньо на стіл, як тільки страва буде готовою)
  7. На дно сковорідки налийте половину дози олії.
  8. Додайте часник і картоплю.
  9. Посоліть і присипте голками розмарину.
  10. Після того, як все змішано, додайте іншу половину олії.
  11. Запікайте страву в попередньо нагрітій духовці при температурі 160-180 °С протягом 50-60 хвилин.
  12. Не забувайте час від часу перевертати бульби.
  13. Оптимальний час приготування залежить від розміру картоплин. Тому перед тим, як вийняти їх з печі, перевірте ступінь їх приготування, пробивши бульби зубочисткою чи виделкою.
  14. Також ви можете приготувати молоду картоплю на плиті, обсмаживши бульби до злегка коричневого кольору.
  15. Смачного!

Опубликовано: 30.05.2019

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Задать вопрос

    Контакты