Редька, редис, хрін та дайкон веселі, гострі та солодкі

Зміст:

Спільні риси та відмінності в коренеплодів

Хрін, редис, дайкон та редис об’єднує своєрідний гострий смак, з них роблять приправи або закуски до м’яса, риби або салату. Хоча вони далекі родичі один одному, але якщо редька, редис та дайкон овочі, то хрін — трав’яниста рослина. Також спільне в них, що всі вони коренеплоди. Дайкон на відміну від редису і редьки, не містить гірчичної олії і має дуже помірний запах.

Корисні властивості хріну та редису, редьки та дайконув

Користь коренеплодів у високому вмісті клітковини, що допомагає нормалізувати функції кишківника. Ці коренеплоди сприяє виведенню з організму токсинів і надають очищувальну дію на систему травлення, а також ефективно бореться з нудотою та розладами. Хрін містить важливі мікроелементи, як калій, кальцій, фосфор, натрій. і вітамін С, але, головне його багатство, це фітонциди, які, при вдиханні, дезінфікують носогорло і вбивають мікроби. Редька та редис за вмістом мікроелементів дорівнюють хрону, але тримають першість за хорошим вмістом заліза, що може купувати весняну анемію. Крім того, редис містить такі необхідні вітаміни В2, В3, В6, В9, В12.

Використання хріну, редису, редьки та дайкону

Страви з хрону фото опис

У кулінарії хрін додають до маринадів та соусів. Традиційно в Україні натертий хрін підфарбовують буряковим соком. Дуже поживна закуска виходить із тертого на тертці хрону, змішаного з яблуком (як варіант запеченим яблуком), вареним буряком та морквою. Заправляється така страва цукром, сіллю та сметаною.

Редис використовують в салатах, соусах, холодних супах.

Використання редису фото опис

Пропонуємо спробувати салат із редису, консервованої кукурудзи та пекінської капусти. Цей салат смачний та корисний, особливо коли заправлено олією або сметаною.

Можливо вас зацікавить простий салат із томатів, оливок та редьки, заправлений олією та посипаний базиліком. Цей салат доречний на святковому столі, також ним можна пригостити людину, що поститься або дотримується вегетаріанської філософії

Редька використання фото опис

У Німеччині до пива на Октовберфест традиційно подають закуску зі Маргеланської редьки, натертою, або тонко нарізаною, що заправлено лляною олією та зеленою цибулею.

Використання маргеланської фото опис

Натертий дайкон, морква по-корейськи, консервований горох та мариновані огірки, заправлені олією, краще оливковою прийдуть до смаку навіть витонченому гурману.

Використання дайкону фото опис

Вирощування редьки, дайкону, редису та хріну

Коренеплоди вимогливі до вологи. Хороші їх урожаї отримують на родючих пухких ґрунтах, особливо зі штучним зрошенням.
Одна із переваг редису — це швидкість проростання та короткий вегетаційний період (25-45 днів). У відкритий ґрунт редис сіють двічі (рано навесні та в кінці літа), можна сіяти кожний тиждень. Хочемо зацікавити насінням редису на стрічці (сорти Сора, Сакса, Французький сніданок»)

Водорозчинна стрічка довжиною 5 метрів дозволяє швидко та охайно провести посів насіння. Треба тільки розмотати на підготовану грядку, присипати ґрунтом та полити. Стрічка повністю розчиняється після 2-3 поливу, важливо спочатку не допускати сильного пересихання ґрунту. Після появи сходів, не доведеться видаляти зайві паростки та вирівнювати грядки, вони відразу виходять ідеальними з правильною відстанню між рослинами.

Насіння редису на стрічці фото опис

Редька має більший вегетаційний період 55-150 днів, а дайкон 40-200 днів. Вирощують дайкон також через розсаду, але треба, щоб торф’яний стакан був не менше 10-12 см висотою. Хрін розмножується вегетативно та черенкуванням. Хоча вважається, що ця рослина невибаглива до умов, але на важких, непристосованих ґрунтах та без постійного поливу й підживлення корені розвиваються здерев’янілі, дуже гіркі та тонкі.

Хрін коренеплоди фото опис

В інтернет-магазині Флоріум ви можете придбати насіння редису, редьки, дайкону та хріну а також інше насіння овочів. Звертаємо вашу увагу на «набір червоного редису», до якого входять 5 пакетиків з насінням сортів Ілка, Скарлетт, Жара, Національ, Престо, також можете придбати сорти редису Дієго, Кримсон Гігант, Міліто, Стелар.

Поцінувачі редьки можуть придбати насіння сортів Маргеланська, Вайт Меджік, Чорної, Червоної, Ред Квін. Також привертаємо увагу на сорт Мюнхенське пиво з якого роблять закуску до пива.

Якщо вас зацікавила японська редька, то можемо запропонувати насіння дайкону сортів Агата, Ікло слона, Дракон, Китайський рожевий, Ерлі Лонг, Японський, Кумамото, Спрінг фейвор,

Читайте також Вирощування овочів на підвіконні.

Опубликовано: 04.01.2022

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Задать вопрос

    Контакты