Засоби захисту для Вашого саду

Засоби захисту для Вашого саду фото опис

Основні шкідники саду

В саду є багато небезпечних шкідників, які можуть нанести непоправної шкоди плодовим кущам та деревам. Нижче ми опишемо найнебезпечніших шкідників та їхню основну дію.

Попелиця

Комахи розміром від 2 до 3 мм. По кольору може бути сіра, чорна або зелена. На стадії яєць тля зимує на пагонах. В квітні-травні із яєць них з’являються личинки. Вони живляться соками листя, молодими пагонами, а також квітконожками. У зв’язку із цим листки скручуються, темніють. Також пагони перестають рости. Найбільшої шкоди попелиця завдає молодим рослинам. Цукристі виділення цих комах приваблюють мурашок, мух, ос, бджіл. На різних рослинах паразитують різні види. Червоноголова яблунева і смородинова попелиці викликають горбкуваті розростання листя з утворенням буро-червоних здуттів — галлів.

Яблунева медяниця

Дуже небезпечна комаха для дерев яблуні. Яйця яблуневої медяниці перезимовують на плодових гілочках. Після зимівлі із яєць з’являються личинки, які схожі на попелиць. Личинки залізають в бруньки, що розпускаються. Шкідник спричиняє появу недорозвинених квіток, зав’язей, листків. Також він висмоктує соки із рослини. Про зараження дерева даним шкідником свідчать солодкуваті виділення на поверхні кори і листків.

Грушева медяниця

В перші місяці весни самки медяниці роблять кладку яєць недалеко від бруньок.  Молоді личинки пошкоджують бруньки, нерозкриті бутони і листки. Дорослі особини пошкоджують плоди, зав’язі, листя, пагони. Органи рослини при масовій появі медяниці покриті солодкими виділеннями.

Кліщі

Харчуються соком молодих і дорослих рослин. Зимують як дорослі особини, так і відкладені яйця. Навесні з’являються маленькі личинки і знищують листки на фазі на розпуску. В більш пізній час п’ють їхній сік. Листки дерев і кущів від кліщів бліднуть і поступово гинуть. Знизу листки вкриваються білою щільною павутиною.

Яблунева міль

В березні-квітні із відкладених восени яєць з’являються гусениці.  Вони швидко поїдають м’якуш листя. Перед початком цвітіння гусениці переплітають листки з павутиною і створюють гнізда. Далі в гнізді вони захоплюють нові листки і пожирають їх. При дуже великій кількості цієї гусені дерева залишаються повністю без листків.

Засоби захисту від комах для саду

Для того щоб ефективно захищати сад від шкідників потрібно вдало комбінувати сучасні інсектициди та акарициди (засоби від кліщів). На даний час є дуже багато засобів, як вузько специфічних, для боротьби з окремими видами шкідників, так і системних. Ви зможете обрати підходячий по параметрам і ціні засіб із великого асортименту. Нижче ми опишемо

Прованто Вернал

Системний інсектицид, який підходить для боротьби із шкідниками плодових дерев і кущів, а також овочів.

На яблунях вбиває таких шкідників як яблунева міль, квіткоїд яблуневий, яблунева плодожерка, жук оленка, жук-довгоносик. На винограді зменшує чисельність гронової листовійки. Також ефективний у боротьбі проти трипсів на нектаринах та персиках. На суниці даний препарат вбиває сірих довгоносиків. Якщо дотримуватись дозування, то Прованто Вернал не буде шкідливим для медоносних бджіл та джмелів . Володіє широким спектром дії. Знищує різних шкідників при невеликих затратах препарату.

Прованто Вернал використовують для обробки плодових дерев під час активної вегетації, при появі ознак діяльності шкідників.

Прованто Профі

Інсектицид із широким спектром використання. Поставляється у формі водорозчинних гранул. Основною діючою речовиною препарату є дельтаметрин. Користується великою популярністю в садівників любителів завдяки надзвичайній ефективності.

На дію препарату не впливають кліматичні умови. Прованто Профіс спричиняє пошкодження нервової системи комах. Він ефективний проти різноманітних плодожерок, листовійок, бурякової блішки, колорадського жука, попелиці, трипсів. Також проявляє високу активність проти трипсів, хлібної  блішки, злакових мух, довгоносика. Препарат стійкий до змивання дощем.

Антикліщ Про

Системний акарицид для багатьох плодових культур. Є високоефективним та забезпечує дію проти шкідників протягом 25 днів.  Спричиняє кишкову і контактну дію. Препарат починає діяти через 30 хвилин після обробки. Безпечний для теплокровних тварин.

Знищує різні види кліщів, зокрема павутинного та цибулевого кліщ а, трипсів, білокрилки, трипсів.

Енжіо

Системний інсектицид. Поставляється у вигляді водорозчинного концентрованої суспензії. Застосовується для боротьби з великої кількістю шкідників на різноманітних культурах. Діючих речовин 2 – тіаметоксам і лямбда-цигалотрин.

Даний препарат щвидко знищу шкідників. Володіє тривалим ефектом дії. Проявляє високу активність при високих і низьких температурах. Має порівняно низьку витрату. Енжіо знищує такі шкідники як колорадський жук, капустяна попелиця, капустяний білан, багаторядний трубокрут, капустяна совка, геліхризова попелиця, капустяна міль, яблунева плодожерка, горохова попелиця, плодові кліщі,горохова зернівка, соняшник, цибульна муха, скосар кримський.

Матч

Даний препарат є інсектицидом із широким спектром дії. Поставляється у вигляді водорозчинної емульсії. Застосовується для боротьби з різними шкідниками на різних культурах. Діючою речовиною є люноферон.

Матч зупиняє життєвий цикл розвитку комахи. Спричиняє зупинку переходу личинки в дорослу особину. Через тиждень ріст личинок зупиняється і вони помирають. Даний інсектицид  не чинить дію на дорослих комах. Матч використовують для боротьби із личинками на декоративних кущах і деревах в розсадниках,  з трипсами, для знищення личинок колорадського жука, а також гусениці кукурудзяного метелика.

Інсектициди та інші засоби захисту рослин можна купити в інтернет магазині Флоріум.

Читайте також Квітуючі кущі.

Опубликовано: 02.05.2020

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Задать вопрос

    Контакты