Час гарбузів

Содержание:

Час гарбузів фото опис

Жовтень – час збирання врожаю. Серед городніх культур не можна обминути гарбуз. Хоча це не ісконний овоч для України, а прибулець з Америки, але він став одним із символів нашої країни як чорнобривці, соняшник та мальви. Традиційно з гарбузів готують гарбузяну кашу, але гарбуз не тільки гарбузяна каша, а й суп, друге та пиріг. Беріть свої гарбузи, поки їх не використали попелюшки замість карети та починаємо готувати.

Пиріг з гарбуза з горіхами

Нижче я розкажу, як приготувати поживний і смачний пиріг із гарбуза.

Пиріг з гарбуза з горіхами фото опис

Інгредієнти

400-500 г гарбуза для пюре;
½ стакан чищених волоських горіхів;
20 г вершкового масла для змащування;
2 яйця;
200 г борошна;
Пачка солодкого сиру як «Яготинський з родзинками» 200 г;
2-3 ст. л цукрової пудри;
1/2 ч. л розпушувача;
1/3 чайної ложки солі;
100 г цукру (можна меду);
Кориця;

Мелений мускатний горіх.

Приготування

Відварити або запекти гарбуз для пюре. Жовтки розтерти з цукром (або медом), з’єднати зі сіллю, розпушувачем (або содою), корицею та мускатним горіхом. Додати сир, гарбузове пюре та борошно. Все дуже ретельно перемішати.

Збити білки яєць у піну. Обережно додати до тіста. Тісто має бути як густа сметана. Змазати форму маслом. Зверху прикрасити горіхами. Випікати у мікрохвильовці – на режимі «випічка» випікати 1 годину 30 хв; в духовці при температурі 180 градусів приблизно 1 годину 10 хв.

Суп-пюре з гарбуза

Супи із гарбуза володіють неймовірним смаком і дарують неймовірні враження.

Суп-пюре з гарбуза фото опис

Інгредієнти

700 грамів очищеної нарізаного кубиками гарбуза;
2 середніх моркви, подрібнених на терці;
2 головки нарізаної кільцями цибулі;
2-3 столових ложки рослинної олії;
1 велика картопля, очищена і нарізана скибочками;
1 літр води;
3 столові ложки жирних вершків або сметани;
Столова ложка приправи 10 овочів (можна замінити сіллю на свій смак);
Бажано також додати меленого чорного та червоного перців;
Часник;
Очищене насіння гарбуза.

Приготування

Духовку нагрійте до 220 градусів. Гарбуз і моркву помістіть в форму для запікання, збризніть рослинною олією. Запікайте в духовці 20 хвилин — так, щоб гарбуз став м’яким. Нарізаний кільцями посмажити до золотавого кольору.

У великій каструлі закип’ятіть воду і відваріть картоплю (близько 20 хвилин). З’єднайте картоплю, гарбуз та моркву, подрібніть за допомогою блендера. Вилийте суп назад в каструлю і поставте на повільний вогонь.

Постійно помішуючи, додайте в суп вершки й приправи, посоліть. При накладанні у тарілки додати по столовій ложці смаженої цибулі та гарбузового насіння.

Чатні з гарбуза

Чатні — це індійський гострий соус до рису та м’яса. Він швидко готується і не потребує складних кулінарних навичок.

Інгредієнти

Гарбуз — 500 г;
часник — 3-5 часточок;
Сіль — 1 ст. л;
Імбир (корінь — 1,5 см) — 1 од;
Перець чилі (червоний) — 1 од;
Цукор — 100 г;
Кориця (в паличках) — 1 од;
Оцет (винний білий) — 120 мл;

Приготування

Нарізаємо шматочками гарбуз та часник, імбир натертий на тертці, сіль і ставимо до холодильника на ніч. Тушуємо у каструльці з товстим дном, додаємо перець порізаний на дрібні шматочки та суміш перців. Суміш блендуємо і коли охолоне розкладаємо у склянки. У холодильнику чатні має настоятися приблизно день, набратися пахощів та смаку.

Макарони-спіральки (fusilli) з овочами та шматками м’яса

Гарбузи хороші як окремі страви, так і в складі гарніру до макаронів.

 

Макарони-спіральки (fusilli) з овочами та шматками м’яса фото опис

Інгредієнти

Цибуля;
Гарбуз;
Солодкий перець;
Макарони з твердих сортів пшениці у формі спіралей (fusilli);
Куряче філе;
Вершкове масло;
Сіль до свого смаку.

Приготування

Відварити макарони. Підсмажити нарізану цибулю на вершковому маслі, додати порізаний невеликими кубиками гарбуз, солодкий перець, протушкувати все разом приблизно 20 хв.

Нарізати куряче філе невеликими шматочками та підсмажити. Усе поєднати та протушкувати хвилин 5.

Кукурудзяна каша зі гарбузом та яблуками

Каша з гарбузом покращує травлення і не вимагає багато часу для приготування.

Кукурудзяна каша зі гарбузом та яблуками фото опис

Інгредієнти

Кукурудзяна крупа;
Вершкове масло;
Гарбуз;
Яблука;
Кориця, мед за бажанням.

Приготування

Кашу варять в посуді з потовщеним. У холодну воду засипаємо крупу, безперервно помішуючи варимо на маленькому вогні.

Нарізаємо маленькими кубиками гарбуз. Ретельно перемішуємо кашу ложкою. Не має бути ніяких грудок, а сама каша не повинна пригоріти до дна.

Додаємо порізані теж невеликі шматки яблука. Варимо ще близько 20 хвилин, не забуваючи помішувати. Додаємо масло. За бажанням додаємо мед та корицю.

Опубликовано: 14.10.2021

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Задать вопрос

    Контакты