Час яблук та яблучних пирогів

Зміст:

Розпочався третій місяць літа та в садах уже явно чутно яблучний запах. У серпні починають дозрівати яблука. Тому, серпень ідеальний час для приготування страв з яблуками та з яблук.

Яблука та страви з них фото опис

 Адже це унікальний фрукт, що може вживатися як у свіжому вигляді, так і квашеному, печеному, сировиною для джемів, варення, пастили. Можна просто нескінченно експериментувати з рецептами страв і пирогів! Я готую у мультиварці, але можна і в духовці.
Сьогодні я розповім про дуже простий «дачний» пиріг.

«Дачний» перегорнутий пиріг у мультиварці

Нижче я розкажу про цікавий і простий у приготуванні пиріг, який радує мене влітку і всю осінь.

Інгредієнти

Пшеничне борошно 1 склянка або 200 г;
Цукор 1 стакан або 200 г (якщо використовується солодкий сир, то цукру приблизно 100 г);
Курячі яйця 4 штуки;
Яблуко 4-5 штуки (приблизно 500 г);
Пачка сиру 250 г (зазвичай беру Яготинський солодкий);
Вершкове масло 50 г;
Розпушувач або сода 0,5 чайної ложки;
Кориця (можна без неї, але яблука з легким ароматом кориці класичне поєднання);

Приготування

1. Яблука очистити від шкірки, насіннєвих коробочок та нарізати скибочками.
2. Увімкніть мультиварку в режим підігріву та покладіть в чашу мультиварки шматочок масла, щоб воно розтануло. Коли розтане злегка змастіть цим маслом стінки чаші та додайте 2 столові ложки цукру рівномірно на дно чаші мультиварки. Цукор повинен розчинитися маслі. Це називається карамелізація.
3. Укласти на дно перший шар яблук красиво (я укладаю колом) це ж буде верх пирога! Потім викладіть на перший шар інші яблука, як завгодно, не надто щільно.
4. Збити яйця з цукром, поки цукор не розчиниться. Додати сир, борошно з розпушувачем або содою, і продовжувати збивати. Тісто має бути як 20 процентна сметана, трохи рідкувате.
5. Вилити тісто на яблука. Поставити на 50 хвилин в режим «випічка». Коли спрацює таймер, відкрити кришку мультиварці та дати трохи охолонути та, перевернути на тарілку.

Шарлотка

Традиційний для цього часу пиріг прийшов до нас через Польщу з Франції. Щодо назви існують версії що пиріг названо на честь дружини англійського короля Георга III, Інша версія щодо назви пирога походить зі староанглійського charlyt, що в перекладі означає «страва зі збитих яєць, цукру і молока»

Шарлотка фото опис

Інгредієнти

Пшеничне борошно 1 склянка або 250 г;
Цукор 1 стакан або 200 г;
Курячі яйця 2 штуки;
Яблуко 4-5 штуки (приблизно 500 г);
200 мл йогурту або ряжанки або кефіру;
Розпушувач або сода 0,5 чайної ложки;
Кориця (можна без неї).

Приготування

1. Яблука очистити від шкірки, насіннєвих коробочок та нарізати скибочками.
2. Узяти білки яєць і збити їх з цукром до утворення піни, після чого поступово додавати жовтки та збивати далі суміш, знову ж до утворення піни. Поступово додати борошно, йогурт, продовжуючи збивати. Залити рівномірно тістом яблука.
3 Вилити суміш у чашу мультиварки та поставити на режим «випічка» на 30-40 хв.

Яблучний пудинг

Пудинг страва англійського походження та має багато різновидів смаків. Яблучний пудинг варіацією рецепту шарлотки. Найкраще готувати його краще в невеликих порційних формочках, так він краще пропікається всередині. Але можно готувати і великій формі, збільшивши час випічки.

Яблучний пудинг фото опис

Інгредієнти

Пшеничне борошно 1 склянка або 200 г;
Цукор 1 стакан або 200 г;
Курячі яйця 4 штуки;
Яблуко 5-6 штуки (приблизно 600 г);
Молоко 150 мл;
Вершкове масло 50 г;
Розпушувач або сода 0,5 чайної ложки;
Кориця (можна без неї).

Інгредієнти для приготування яблучного пудинга

Приготування

1. Яблука очистити від шкірки, насіннєвих коробочок та нарізати скибочками. Шматочки яблук мають бути розміром приблизно 2х2 сантиметри.
2. На сковороді розтопити масло, викласти яблука, злегка посипати цукром і на середньому вогні обсмажувати, поки вони не стануть м’якими, трохи почнуть розвалюватися. До пюре масу доводити не варто. Можна це зробити в духовці, одночасно прогріваючи духовку.
3. Збити яйця з цукром, поки цукор не розчиниться. Додати молоко, борошно з розпушувачем або содою, і продовжувати збивати. Збивати все міксером на великій швидкості. Має бути піна, тісто трохи рідкувате.
4. В кінці вмішати трохи охолонувши яблука в тісто.
5. Підготовлену масу розкласти по формах, поставити їх на деко з високими краями, влити на деко гарячу воду (стільки, скільки дозволять бортики). Тепер деко можна ставити в духовку на 30 хв.
Найкраще смакує коли пудинг трохи охолоне.

Читайте також Літні десерти з сиру та фруктів та ягід.

Опубликовано: 15.08.2021

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Задать вопрос

    Контакты