Літні десерти з сиру та фруктів та ягід

Зміст:

В таку надзвичайну спеку солодощі та десерти дуже швидко псуються і замість радості від зустрічі можна отримати досить таке сильне отруєння. Також десерти з велику кількість калорій важко перетравлюються.

У літню спекоту краще вживати легкі солодощі, бажано — з натуральних та свіжих продуктів. Сирний десерт містить мінімальну кількість цукру і готується дуже просто, головне, дати йому як слід застигнути в холодильнику. Якщо десерт приготувати вечері, вранці він буде вже готовий.

Купляючи сирні та молочні продукти у магазині, обов’язково звертайте увагу на дату виготовлення. Базарний сир у таку парню має серйозну загрозу для здоров’я. Також цей десерт може бути чудовим романтичним або святковим сніданком або вечерею.

Сирний десерт з літніми ягодами

Сирний десерт з літніми ягодами фото опис

Інгредієнти

Сир (можливо використати сирну пасту, жирність теж не має принципового значення) 400 г;
Сметана 200 г;
Агар чайна ложка (або желатин 10 г);
Вода 60 мл;
Ванільна цукрова пудра 60 г (можливо замінити на 2 столові ложки меду);
Ягоди 150 г (вишня, черешня, абрикос, полуниця);
Кокосова стружка (не обов’язково).

Приготування

Агар-агар та желатин готуються з невеликими відмінностями. Я використовую агар, треба чайну ложку з гіркою розчинити у 60 мл холодній кип’яченої води та на маленькому вогні довести до повного розчинення, постійно помішуючи.
Агар-агар фото

У мисці змішати сир, сметану і 60 г цукру (або 2 столових ложки меду), змішати з цукром і сметаною до однорідного стану.. Якщо сир солодкий, цукор додавати не треба
Влити агар в сир та ретельно перемішати.

В силіконові форми виложити ягоди (полуниці, абрикоси, вишню, черешню) та наповнити сировою масою.
Викладаня в силіконові форми фото опис

Витримати в холодильники мінімум 2 години або цілу ніч. Можливо використати скляні прозорі креманки.
Застиглий десерт акуратно вийняти з силіконових форм, зверху можна посипати кокосовою стружкою. Цей десерт має багато варіантів оформлення та смаків

Лінивий чизкейк з літніми ягодами

Лінивий чизкейк з літніми ягодами фото опис
Десерти без випічки справжній порятунок влітку, в спеку, коли не хочеться включати духовку, та і їсти нічого суттєвого не хочеться. Пропоную вам спробувати ніжний сирний десерт і абрикосами. Можливо замінити вишнею або черешнею. Природно треба витягнути кісточки з ягід. Як завжди, найпростіша ідея надає максимальний простір для фантазії. Фруктову складову ви можете варіювати, можна брати інші ягоди, фрукти та їх поєднання, в залежності від настрою і сезону. Можна навіть восени зробити такий десерт з яблуками зварити їх з цукром і корицею, а готові чизкейки полити медом і посипати горішками. На фотографії верхній шар з йогуртом.

Інгредієнти

Сир (можливо використати сирну пасту, жирність теж не має принципового значення) 500 г;
Сметана 200 г;
Агар чайна ложка (або желатин 10 г);
Вода 60 мл;
Ванільна цукрова пудра 60 г (можливо замінити на 2 столові ложки меду, але якщо використано солодкий сир цукор не потрібен);
ягоди або фрукти (вишня, черешня, абрикос, полуниця);
Печиво 6 одиниць;
Кокосова стружка (не обов’язково).

Приготування

Помити просушити ягоди або фрукти, що будуть використані. В мене абрикоси.
Ягоди абрикосів фото опис
Печиво подрібнити за допомогою блендера або руками до стану крихти. Змішати сир зі сметаною, медом або цукровою пудрою до однорідного стану.

Приготувати агар-агар або желатин. Додати до сирної маси та ретельно перемішати. На дно порційного посуду (піали, келиха і т.д.) викласти шар печива, потім шар ванільного сиру, потім фрукти, потім знову сир, кожен шар зверху можна посипати стружкою кокосу.

Читайте також Літні напої.

Опубликовано: 14.07.2021

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Задать вопрос

    Контакты