Літні напої

Зміст:

Літні напої фото опис

Останні роки літо в Україні стало дуже спекотним. Високі температури та сухе повітря висушують шкіру, надаючи людині відчуття постійної спраги. Спрага виникає через нестачу води в організмі, згущення крові. Пори шкіри розширюються, щоб збільшити виділення поту для охолодження тіла, що також сприяє зневодненню.

Організм реагує на зневоднення звичайною слабкістю, млявістю, але може початися головний біль, судоми або перебої в серці. Тому в спеку необхідно постійно поповнювати втрачену рідину і наповнювати організм вологою. Але треба знати, що надмірне вживання води приведе до перевантаження нирок, набряків кінцівок, постійної пітливості. Втамування спраги та відновлення корисними мікроелементами організм можна не тільки водою.

Кефір та його родичі

Використовуючи досвід народів Кавказу й Середньої та Південної Азії можна спробувати втамувати спрагу цікавими напоями, що водночас є поживними замінниками вечері або сніданку, легких перекусів на прогулянці. В основі цих напоїв кефір або ряжанка, який засвоюється майже повністю та допоможе відновити мікрофлору кишківника.
Батьківщина кефіру є Кавказ і Балкарія; зокрема, Приельбрусся вважається прабатьківщиною кефірних грибків.

Айран, арса, катик, кефір, кумис, ласі, мацоні, ряжанка, тан, тарак, турах, чалоп, шубат – назви традиційних напоїв народів Кавказу, Азії, Сибіру на основі заквашеного молока.

Кисломолочні коктейлі на основі кефіру

Головна особливість кисломолочних напоїв – просте приготування, ніжний смак і користь здоров’ю. Додаючи сезонні фрукти, ягоди та овочі можна отримати цікаві смаки.
Кисломолочні коктейлі на основі кефіру фото опис
Пропоную вам декілька рецептів молочних коктейлів на основі кефіру, що чудово втамовують спрагу та можуть слугувати легким сніданком або вечерею.

Молочний коктейль із кефіру, яблук, огірків та зелені

Молочний коктейль із кефіру, яблук, огірків та зелені фото опис
Інгредієнти

Огірок;

Яблуко;

Пучок свіжого кропу;

Кефір.

Приготування

Всі компоненти потрібно спочатку подрібнити, а потім збити в блендері до стану пюре. Також можна додати банан.

Молочний коктейль із кефіру та ківі


Ківі та кефір у молочному коктейлі теж дуже корисні та добре втамують спрагу. Для приготування знадобиться кефір, ківі, також можна додати мед. Два плоди ківі почистити й порізати на невеликі часточки.

У чашу блендера влити кефір (300 мл) і додати шматочки ківі.Перед подачею можна трохи охолодити молочний напій. Смузі з кефіру і ківі готовий.

Приємного вам апетиту!

Читайте також Літні овочеві пироги.

Опубликовано: 06.07.2021

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Задать вопрос

    Контакты