Літні овочеві пироги

Зміст:

Настало літо — з поїздками на екскурсії, на дачу, прогулянками в ліс або купанням на пляжі біля найближчої річки. Після активної прогулянки хочеться перекусити. Дуже добре підходять для перекусу овочеві пироги. Вони швидко і легко робляться, не солодкі, можна запити чаєм, томатним соком, наприклад, або мінеральною водою. Так само вони ідеальні в спеку, коли ну зовсім нічого не хочеться. На дачі вони теж дуже доречні разом з кухлем бульйону або томатного соку.

В якості начинки для овочевих пирогів використовують доступні в дану пору овочі: болгарський перець, капусту, цибулю, баклажани, томати, квасоля та інші. Варіанти тіста, використовуваного в якості основи, також можуть бути різними: пісочне, листкове, прісне, дріжджове.

Нижче я представлю кілька популярних рецептів літніх овочевих пирогів.

Овочевий пиріг Ірландське рагу

Овочевий пиріг Ірландське рагу фото опис

Чудовий і корисний пиріг з дивовижним поєднанням декількох смаків.

Інгредієнти

Тісто:

2 яйця;

Столова ложка цукру;

½ чайної ложки солі (або чайна ложка приправи «10 овочів»);

Розпушувач або сода;

200 г борошна;

100 г твердого сиру для кришки пирога;

Кунжут – за бажанням.

Начинка:

Будь-які овочі: цибуля, цвітна капуста, болгарський перець та інші.

Приготування

2 яйця перемішати з борошном, содою (або розпушувачем), сіллю і цукром, відкрити холодильник, додати залишки сметани або сиру або молока. Тісто має бути не дуже густе, але і не рідке, для потрібної густоти до тіста потрібно додати трохи холодної води або газованої води, якщо рідке — додати трохи борошна. Вимісити, відокремити приблизно 1/3, натерти сир і додати в тісто — це для кришки пирога.

Для овочевої начинки 2-3 цибулини почистити, порізати і обсмажити до золотистого кольору, моркву порізати і теж обсмажити, цвітну капусту розібрати на суцвіття, бланшувати в окропі і теж обсмажити на сковороді, солодкий перець порізати шматочками.

Форму, деку або чашу мультиварки змастити вершковим маслом. Викласти 2/3 тіста, акуратно намагаючись зробити не надто тонкий або товстий шар і сформувати бортики. Викласти обсмажену начинку. На верх покласти 1/3 частину тіста з сиром. Можна посипати кунжутом.

Приготування пирога Ірландське рагу фото опис

Якщо сир додати поверх начинки, це буде навіть смачніше, так як він розплавиться і додасть овочам додатковий смак. … Поставити в духовку на 40 хвилин, в мультиварці — режим випічка на 50 хвилин.

Французький відкритий пиріг з житнього борошна і капусти (білокачанної)

Французький відкритий пиріг з житнього борошна і капусти (білокачанної) фото опис

Пропоную приготувати пиріг з капустою, але для тесту використовувати не пшеничне борошно, а житнє. Пиріг готується швидко. Його можна віднести до розряду страв на швидку руку. Пиріг дуже ситний і прекрасно вгамує голод під час прогулянки.

Інгредієнти

Кефір — 150 мл;

Сметана — 2-3 столові ложки;

Олія — ​​50 мл (в начинку, 2 ст.л. — в тісто);

Столова ложка цукру;

½ чайної ложки солі (або чайна ложка приправи «10 овочів»);

Борошно житнє — приблизно 200 г;

Капуста білокачанна — 350-400 г;

4 яйця (2 шт. — в тісто, 2 шт. — в начинку);

Цибуля ріпчаста — 1-2 цибулини;

Зелень — за смаком (за бажанням);

Кмин — за смаком (за бажанням);

Розпушувач для тіста.

Приготування

Замішуємо тісто і розгортаємо в форму. Капусту нашаткувати. Цибулю порізати. У каструлі з товстим дном розігріти олію, додати капусту, цибулю тушкувати на середньому вогні помішуючи близько 10-15 хвилин .

Дістати форму з холодильника, викласти капусту і трохи утрамбувати. У мисці змішати яйця, сметану, трохи присолити. Залити сумішшю капусту і відправити в розігріту до 180 ° С духовку на 25-35 хвилин — поки краї тіста не стануть золотистими.

Французький відкритий пиріг з житнього борошна і капусти (червонокачанної)

Французький відкритий пиріг з житнього борошна і капусти червонокачанної фото опис

Ще один рецепт пирога з капустою, тільки червоно теж з житнього борошна.

Цей пиріг може бути як пісним або дієтичним (без яєць і сметани) так і скоромний (з сметаною і яйцями)

Інгредієнти

Інгредієнти фото опис

Пісний варіант:

Олія — ​​50 мл (в начинку, 2 ст.л. — в тісто);

Столова ложка цукру;

½ чайної ложки солі (або чайна ложка приправи «10 овочів»);

Борошно житнє — приблизно 200 г;

Капуста червонокачанна — 350-400 г;

Цибуля ріпчаста — 1-2 цибулини;

Розпушувач для тіста.

Звичайний варіант

Кефір — 150 мл;

Сметана — 2-3 столові ложки;

Олія — ​​50 мл в начинку, 2 ст.л. — в тісто);

Столова ложка цукру;

½ чайної ложки солі (або чайна ложка приправи «10 овочів»);

Борошно житнє — приблизно 200 г;

Капуста червонокачанна — 350-400 г;

Цибуля ріпчаста — 1-2 цибулини;

Яйця — 2 шт;

Розпушувач для тіста.

Приготування

Замішуємо тісто і розгортаємо в форму. Капусту нашаткувати. Цибулю порізати. У каструлі з товстим дном розігріти олію, пасерувати цибулю на вершковому маслі протягом 5 хвилин, додати нарізану тонкою соломкою капусту і тушкувати її до м’якості.

Дістати форму з холодильника, викласти в неї приготовану протушковану начинку. Верх можна прикрасити горіхами або плетеною решіткою. І відправити в розігріту до 180 ° С духовку на 35-45 хвилин — поки краї тіста не стануть золотистими.

Французький відкритий пиріг з житнього борошна і капусти приготування фото опис

Дати трохи охолонути. Смачного!!!

З повагою, досвідчений кулінар, Олеся.

Читайте також Галушки.

Опубликовано: 14.06.2021

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Задать вопрос

    Контакты