Галушки

Зміст:

Галушки фото опис

Особливості галушок як страви

Сьогодні ми розповімо про страву, що є символом української кухні разом із борщем та варениками. Про них писали Котляревський та Гоголь у свої творах. Це про галушки, що дуже прості в приготуванні, але мають багато варіантів смаку та дуже ситні.

Галушки на столі фото опис

При мінімальних витратах ця страва годувала всю родину, їх готували майже щодня, здебільшого на вечерю.
Галушки готували у формі кульок або квадратиків із тіста, що згодом відварювали. На відміну від вареників, галушки не мають начинки. Подавали страву зі шкварками та сметаною, а у піст ‒ з підсмаженою цибулею, грибами. Також часто готували суп з галушками.

Галушки з гарніром фото опис
Тісто для галушок готують круто, додають до борошна яйця, молоко або воду. Додаючи до тіста сир, відварену та протерту картоплю або гарбуз отримували велику різноманітність смаку галушок.

Для приготування галушок з тіста формують кульки або квадратики, які згодом відварюють у підсоленій воді. До страви додають шкварки, сметану чи смажену цибулю. Місцевими різновидами галушок є палюшки, що розповсюджені на території Тернопільщини й Львівщини, та затирка, що розповсюджена у Полтавській та Черкаській областях.

Картопляні галушки

Картопляні галушки фото опис

Інгредієнти

Картопля 500г;
Яйця – 2 яйця;
Борошно склянка;
Сіль до свого смаку;
Масло.

Приготування

Приготування картопляних галушок
Картоплю варять, обчищають від шкірки, розминають. До одержаного пюре додають яйця, борошно. З тіста роблять ковбаску, яку потім ріжуть. Варять в окропі. Ці галушки можуть бути для супу і як самостійна страва разом з обсмаженою цибулею, шинкою або шкварками. У піст яйця у тісто не додають.

Гарбузові галушки

Гарбузові галушки фото опис

Нижче я розкажу, як правильно приготувати чудову і дуже корисну страву — гарбузові галушки.

Інгредієнти

200 г гарбуза;
1 яйце;
Півсклянки борошна;
Масло;
Сіль до свого смаку.

Приготування

Гарбуз відварюють, додають борошно та яйце. Чайною ложкою набирають тісто та кидають в окріп. Смакують зі смаженою цибулею, ковбасою, шкварками тощо.

Галушки з сиру

Галушки з сиру фото описГалушки з сиру улюблена страва діток, ці галушки мають ще назву ліниві вареники. Я готую з солодкого сиру з родзинками або курагою.

Інгредієнти

250 г солодкого сиру (типу яготинського);
1 яйце;
Півсклянки борошна.

Приготування

Приготування галушок з сиром фото опис
До сиру додати яйця, борошно. З отриманого тіста зробити кульки. Варити у окропі приблизно 8 хвилин.
Смакують галушки з сиру зі сметаною або маслом, або сметаною та варенням…

Пам'ятник галушці фото опис

Галушки – найдоступніший та найсмачніший спосіб нагодувати близьких вам людей смачною та ситною стравою. В Полтавській області поставлено пам’ятник галушці.

Тож обов’язково пригостіть свою родину цією смачною стравою.

З повагою, досвідчений кулінар, Олеся.

Читайте також Страви на Масляну.

Опубликовано: 20.03.2021

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Задать вопрос

    Контакты