Гостро-солодкий соус «Чатні» з яблук

Зміст:

Приготування яблучного пюре для основи соусу

З тихим звуком падають яблука в саду. Зберігати падалку не можна, вона швидко псується. Хочу розповісти що можна приготувати з падалки. Спочатку – збір. Збираємо свіжі яблука, що тільки впали, бажано без гнилі …
яблука для приготування пюре фото опис

Миємо. І починаємо різати. Спочатку навпіл, потім ще навпіл, вирізаючи серединки з насінням та потемніння, попсоване гусінню. Далі на ваш вибір – можна очищати шкірку, а можна просто шматочки. Далі я засипаю у чашу мультиварки (в мене 5 літрова) та ставлю на режим «випічка» на 40 хв. Це напівфабрикат, хоча з сиром або на батон вже смачно з молоком. Також це пюре можна додати до каші (рисової, наприклад)
Пюре для соус фото опис

Також це яблучне пюре можна використати для гострого соусу під умовною назвою «чатні». Це рецепт індійської кухні адаптований на європейський смак та інгредієнти, що є в наших магазинах..

Гостро-солодкий соус до м’яса «Чатні» з яблук

Гострий соус Чатні в банці фото опис
Цей соус добре поєднується зі смаженим або запеченим м’ясом курки, качки або індички. Також добре смакує із макаронами по-флотськи.

А як смачно якщо намастити кабачкові оладки!

Інгредієнти

Томатна паста 3 ст ложки або кетчуп 150-200 г;
Томати 3-4 шт;
Яблучне пюре 500 г або яблука вже порізані на шматочки 1 кг;
Цибуля ріпчаста — 500 г (4-6 шт);
Солодкий перець 3-4 шт (500 г);
Морква 300 г (2-3 шт);
Часник — 25 г (1 головка);
Карі – 6-8 г (чайна ложка з гіркою);
Цукор — 200 г;
Кардамон — 2 шт;
Порошок гірчиці 2 ст ложки;
Сіль — 10 г;
Олія 100 г;
Мелена суміш перців чайна ложка;
Оцет 50 г.

Якщо нема спецій карі, що насправді є сумішшю спецій, можна використати самостійні складники. У вміст карі входять часник, імбир, цибуля, перець чилі, куркума.

Приготування

Нарізаємо цибулю, томати та перець, натираємо на терці моркву, наливаємо у каструлю з товстим дном олію та трохи смажимо, додаємо сіль та спеції карі, Тушкуємо десь з 30 хв, на маленькому вогні, постійно помішуючи.
Додаємо вже готове яблучне пюре, якщо ні – яблука ріжемо на шматочки врізаючи насіння, додаємо у каструлю.

Додаємо гірчицю, цукор, оцет, сухий перець. Тушкуємо десь з годину, на маленькому вогні, постійно помішуючи. Додаємо томатну пасту та часник. Тушкуємо ще приблизно 30 хв. Частину закладаємо в банки та ставимо у холодильник, другу частину охолоджуємо. Смак починає проявлятися на другий день.
Готовий соус Чатні фото опис

Смачного!

Читайте також Солодкий або болгарський перець та що з нього приготувати.

Опубликовано: 19.08.2021

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Задать вопрос

    Контакты