Холодні супи для літа

Холодні супи для літа фото опис

Коли на вулиці дуже жарко, зовсім не хочеться їсти, а от вночі пробуджується апетит. Як бути в такій ситуації? Допоможе холодний суп! Холодний суп готується зі свіжих овочей, із додаванням зелені, що робить його дуже корисним! Водночас, холодний суп малокалорійний та допомагає вивести шкідливі токсини зі шлунку та зайву вагу. Спекотний день — саме час для холодного супу, який чудово втамовує спрагу. Його роблять на хлібному або буряковому квасі, відварі з фруктів і ягід, молочних продуктах — кислому молоці, сироватці, кефірі або тані. Існує дуже багато цікавих рецептів, за якими швидко можна приготувати легкий суп для спекотного дня.

Літній суп з зеленню

Інгредієнти:

Огірок — 2-3 шт.
Яйце куряче — 3 шт.
Цибуля зелена — 3-4 цибулини
Редис
Зелень петрушка, кріп, можна м’яту, базилік або тархун
Шинка
Знежирений кефір або тан
Сіль або «10 овочів» — за смаком

Яйця зварити круту й остудити. Очистити від шкаралупи. Зелень та редис промити. Дрібно нарізати. Огірки для супу підійдуть молоді та свіжі, хрусткі, без великих насінь. Огірки промити, натерти на тертці. Додати натерті огірки до нарізаної зелені. Заправити суп безпосередньо перед подачею до столу. У порційну тарілку насипати овочеву масу, налити охолоджений кефір до бажаної консистенції супу. І подавати на обід або вечерю. Замість кефіру добре підійде тан. Можна кефір розбавити мінеральною водою.

Холодний суп з кабачком, яйцем та шинкою

Інгредієнти:

Кабачок або цукіні — 1-2 маленьких, молоденьких
Яйце куряче — 3 шт.
Сіль або «10 овочів»
Кефір або тан
Часник — 2 зуб.
Цибуля зелена — 4 цибулини з листям
Шинка

Для приготування кабачкового супу підійдуть тільки молоденькі кабачки або цукіні, які можна або натерти на терці або пюровати за допомогою блендера. Яйця зварити круту й остудити, порізати кубиками. Очистити від шкаралупи. Шинку нарізати кусочками. Овочі добре промити. Натерти на терці. Для заливки змішати холодний кефір краще знежирений та подрібнений часник, рубаний зелений лук. За смаком приправити сіллю або приправою «10 овочів».

У серпні вже з’являється гарбуз

Гарбузовий суп-пюре

Інгредієнти:

Гарбуз
Мінеральна вода, кефір, тан
Шинка або як варіант солонуваті сири бринза чи «фета»
Яйця
Зелень

Сіль та мелений червоний перець або 10 овочів та мелений червоний перець. Відварити або запекти шматок гарбуза. Подрібнити за допомогою блендера (якщо варився – то у тій воді, якщо запечений — у мінеральній воді, кефірі або тані. Яйця зварити круту й остудити, порізати кубиками. Порізати кубиками шинку (або сир). Додати порізану зелень.

Не пропустіть можливість пригостити себе легкими холодними супами влітку. Ви зможете особисто переконатися, що користь різних видів супів не переоцінена. Ніжна ароматна перша страва забезпечить повноцінний обід, швидко вгамує голод і підвищить вашу працездатність.

Читайте також Кукурудза в духовці.

Опубликовано: 15.08.2020

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Задать вопрос

    Контакты