Ікра з «синеньких»

Ікра з "синеньких" фото опис

Походження та користь баклажанів

У дикому вигляді баклажан росте на Середньому Сході, в Південній Азії та Індії. Вперше почали окультурювати баклажан вже понад 1500 років тому саме в Індії. Поширився цей овоч завдяки арабам, що завезли баклажан в IX столітті в Африку. У ботанічному сенсі це ягода, однак в кулінарії баклажан вважається овочем. Європейці познайомилися з баклажаном в середині XV століття, однак широко вирощувати цю культуру почали пізніше — тільки в XIX столітті. Зараз баклажани особливо люблять в країнах Середземномор’я. В Україні баклажан потрапив через Туреччину і Крим. Про це говорить назва, що подібні до турецького бадриджан (бубріджаан), а в Україні баклажани ще називають синенькими, від «китайський овоч» — «сині» на ідиші.

Баклажани дуже корисні. Вони низькокалорійні, перешкоджають засвоєнню холестерину, містять пектин (баклажани виводять токсини з організму), допомагають роботі серця, нирок і печінки, перешкоджають розвитку склерозу.

Овочева ікра з баклажанів проста в приготуванні, і підходить як гарнір до м’яса і може поєднуватися з рисом або макаронами, намазка на хліб. Основою баклажани, але додавати до них можна все, що тільки душа забажає. Це класичний рецепт баклажанної ікри на соняшниковій олії. У ньому все, ріжеться на шматочки. Є інші варіанти, де баклажани запікаються, або тушаться у томатному соку. Це дуже творчий рецепт, пару раз приготувавши, господиня вже змінює під смаки своєї родини.

Інгредієнти для ікри з «синеньких» (баклажанів)

2 кг баклажанів;
1 кг цибулі;
0,5 кг моркви;
1 кг солодкого перцю;
1 кг томатів;
соняшникова олія та сіль;
чайна ложка молотого червоного перцю (за бажанням);
часник (за бажанням).

Приготування баклажанової ікри

Ця кількість овочів потребує 5 літрову каструлю, бажано з товстим дномю Підготовлюю овочі. Особисто я починаю готувати із цибулі – ріжу скибочками цибулю, у каструлю наливаю олію і засипаю нарізані скибочки цибулі. Поки вона смажиться, постійно помішую і починаю на терці терти моркву, коли цибуля стане золотавого кольору додаю натерту моркву та сіль. Далі ріжу кубиками баклажани, скибочками перець та томати. Потім додаю перець і суміш ще тушується 15 хв на маленькому вогнику.

За цей час зазвичай я стерилізую банки з кришками та розкладаю у банки.

Приємного апетиту!

З повагою, досвідчений кулінар та садівник, Олеся.

Читайте також Користь від цибулі. Ваша домашня аптека.

Опубликовано: 03.09.2020

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Задать вопрос

    Контакты