Огірки з кетчупом чилі

Давайте приготуємо мариновані огірки з кетчупом чилі. Ви отримаєте продукт з надзвичайно ніжним кисло-солодким смаком та з вираженою «гостринкою».

Інгредієнти (для 8 банок місткістю 0,5 літра):

  • Огірки — 3-4 кг
  • Вода — 1 л
  • Кетчуп чилі — 300 гр
  • Цукор — 1,5 склянки
  • 9%-ий столовий оцет — 1 склянка
  • Сіль — 2 ст. ложки
  • Лавровий лист — 3 шт.

Приготування:

  • Приготуємо маринад. У каструлю налийте воду та оцет. Додайте кетчуп чилі, цукор, сіль і лавровий лист. Доведіть отриману суміш до кипіння, а потім охолодіть її.
  • Огірки ретельно вимийте і висушіть. Очистіть їх від шкірки або залиште зі шкіркою. Зріжте кінчики.
  • Наріжте більш товстими скибочками чи четвертинками.
  • Розкладіть подрібнені огірки в банки.
  • Добре закрийте банки. Викладіть їх в каструлю, вистелену тканиною або газетою.
  • Налийте воду в каструлю (на рівень 3/4 банки).
  • Пастеризуйте через 5 хвилин після закипання.
  • Смачна закуска «Огірки з кетчупом чилі» на зиму готова!

Читайте також: Кукурудза в духовці

Опубликовано: 05.09.2019

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Задать вопрос

    Контакты