Давайте приготуємо мариновані огірки з кетчупом чилі. Ви отримаєте продукт з надзвичайно ніжним кисло-солодким смаком та з вираженою «гостринкою».
Інгредієнти (для 8 банок місткістю 0,5 літра):
- Огірки — 3-4 кг
- Вода — 1 л
- Кетчуп чилі — 300 гр
- Цукор — 1,5 склянки
- 9%-ий столовий оцет — 1 склянка
- Сіль — 2 ст. ложки
- Лавровий лист — 3 шт.
Приготування:
- Приготуємо маринад. У каструлю налийте воду та оцет. Додайте кетчуп чилі, цукор, сіль і лавровий лист. Доведіть отриману суміш до кипіння, а потім охолодіть її.
- Огірки ретельно вимийте і висушіть. Очистіть їх від шкірки або залиште зі шкіркою. Зріжте кінчики.
- Наріжте більш товстими скибочками чи четвертинками.
- Розкладіть подрібнені огірки в банки.
- Добре закрийте банки. Викладіть їх в каструлю, вистелену тканиною або газетою.
- Налийте воду в каструлю (на рівень 3/4 банки).
- Пастеризуйте через 5 хвилин після закипання.
- Смачна закуска «Огірки з кетчупом чилі» на зиму готова!
Читайте також: Кукурудза в духовці
Опубликовано: 05.09.2019