Салати з консервованої кукурудзи

Зміст:

Конкуренти салату Олів’є

Скоро в майже в усіх кухнях на пострадянському просторі почнеться олів’єшні страждання. Зрозуміло, що традиції – святе, але хочемо запропонувати нові смаки, так мовити з Новим роком, з новим смаком, або з новим салатом… Усі всі салати об’єднує присутність кукурудзи.

Кукурудза унікальна рослина тим, що її смак чудово поєднується майже з усім – яйцями, крабовими паличками, м’ясом риби або м’ясом птиці, ананасами, маринованими огірками, сиром…. Традиційно, для більшої ситності, до салату з кукурудзи додається рис. Нейтральний за своїм смаком рис чудово поєднується з іншими інгредієнтами, витончено відтіняючи їх і додаючи страві приємні смаки.

Заправки для салатів фото опис

Для салату з кукурудзою заправкою може слугувати оливкова або інша олія, майонез і сметана, соєвий соус, соус тартар і навіть кокосове молоко.

Салат з крабовими паличками

Салат з крабовими паличками фото опис
Рецепт цього салату з’явився у другій половині 80-х років (сам продукт, під назвою крабові палички» з’явився в Японії в 1973 році, на ринку Радянського Союзу вони з’явилися після 1986 року. У 90-х роках салат з крабових паличок почав конкурувати з традиційно новорічним салатом«Олів’є».

Рецепт салату не є сталим і допускає варіанти з заправкою та складниками. Сталими є кукурудза, відварений рис та крабові палички. Всі інші компоненти в рецептах можуть замінятися.

Інгредієнти

Консервована кукурудза;
Рис;
Крабові палички;
Мариновані огірки;
Сир;
Яйця;
Цибуля;
Можливі варіанти з помідорами, капустою, ананасами, сьомгою.

Приготування

Відварюємо рис, але важливо його не переварити. Він має бути м’яким та розсипчастим. Відварюємо в круту яйця та даємо охолонути. Тремо сир, дрібно нарізаємо цибулю й обсмажуємо до золотавого кольору. Дрібно нарізаємо яйця та мариновані або свіжі огірки. Відкриваємо банку консервованої кукурудзи, зливаємо з неї рідину і додаємо кукурудзу до салату.

Сіль, перець до свого смаку. Заправкою салату можуть бути майонез, сметана, сметана з гірчицею, соуси, олія. Також натертий сир при поєднанні з ще теплими рисом та смаженою цибулею на олії трохи розплавлюється, теж може слугувати певною заправкою.

Салат із жовтих томатів, кукурудзи та яєць
Салат із жовтих томатів, кукурудзи та яєць фото опис

Інгредієнти

Жовті томати;
Консервована кукурудза;
Яйця;
Сіль до свого смаку.

Приготування

Можливо додати ще жовтий солодкий перець та м’яту або базилік, або інші доречні овочі.Цей сонячний та ніжний салат дуже поліпшить настрій.

Заправляти можна або олією або сметаною. Можна сметану поєднати з дрібно порізаною зеленню кропу та петрушки, додати трохи гірчиці.

Салат с ананасами

Салат с ананасами фото опис

Салат з ананасами та кукурудзою — це дуже смачний салат. Він має солодкуватий смак завдяки ананасам та кукурудзі.

Інгредієнти

Інгредієнти для салату з ананасів фото опис
Консервована кукурудза;
Рис;
Філе курки;
Сир;
Яйця;
Цибуля.

Приготування

Для приготування даного салату потрібнюють і  ретельно перемішують варене куряче м’ясо, натертий сир та варені яйця. Ці компоненти роблять салат досить ситним.

Цей салат можна робити з відвареним рисом та підсмаженою цибулею. Заправкою може слугувати як йогурт та сметана, або  домашній майонез.

Читайте також Сонячна випічка Греції з апельсинами.

Опубликовано: 31.12.2021

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Задать вопрос

    Контакты