Сонячна випічка Греції з апельсинами

Зміст:

Вегетаріанство це режим харчування, який виключає м’ясо та рибу, а також молоко та яйця. Багато людей відмовляються від тваринної їжі з політичних, етичних та релігійних переконань, також вимушене вегетаріанство з фінансових причин або через стан здоров’я. Але, в нашому блозі хочемо поділитися рецептом випічки кухні Греції, яка використовує тільки рослинні продукти та може бути цікава для тих, хто дотримується посту.

Замінники яєць в випічці

Використання яєць у випічці необхідне для структури тіста та пом’якшення внаслідок жирів, якими багатий яєчний жовток. Ніжний смак бісквітів утворюється через присутність повітря у збитих білках.

Для наших рецептів випічки використовується рослинна олія — соняшникова, кукурудзяна або оливкова. Можливо також використати соєву олію. Рослинна олія замінює яйця та вершкове масло в тесті.

Замінники яєць в випічці фото опис
Також яйця іноді замінюються збитим яблучним пюре. Використання м’якоті апельсинів також може замінити яйця в випічці. Смак випічці на рослинній олії дещо відрізняється, структура тіста ніби пружинить… Спробуйте!

Рулет з мандаринами та горіхами або варіація Фануропіти

Рулет з мандаринами фото опис

Фануропіта пиріг на згадку про Святого Фанурія, від імені якого він і отримав свою назву. Цей пиріг готують незаміжні гречанки, щоб Св. Фанурій просвітив їх і вказав майбутнього чоловіка. Багато хто з них кладе шматочок пирога під подушку, щоб наречений з’явився їм уві сні. Існує кілька рецептів цього пирога, але одне залишається незмінним: кількість інгредієнтів має бути обов’язково непарною, найчастіше 7 або 9.

Інгредієнти для класичного рецепту

1 склянка оливкової олії;
2 склянки цукру (або 4 столові ложки меду);
1 склянка свіжого апельсинового соку (можна самим вичавити з 3 апельсинів середнього розміру);
1/2 склянки ціпурі. (це самогон з винограду, можна замінити будь-яким спиртним напоєм коньяком, портвейном);
1 склянка дрібно посічених горіхів;
1 склянка родзинок;
1 ч. л. розпушувача;
1/2 ч. л. кориці;
1/2 ч. л. гвоздики;
близько 3 склянок борошна;
(Кориця та гвоздика в грецькій мові йдуть одним словом тому 9 інгредієнтів).

Мандирини для випічка фото опис

Інгредієнти для Адаптованого рецепту

1 склянка олії без запаху;
1 склянки цукру (або 4 столові ложки меду. Мед має бути рідкий, не загуслий);
4 апельсини (почистити, зі шкірки зробити цедру, м’якуш очистити від плівочки, долечки подрібнити) або використати 1 склянку апельсинового соку із м’якоттю з пакету (замість апельсинів можна використати мандарини);
1 склянка дрібно посічених горіхів;
1 склянка родзинок без кісточок;
1 ч. л. розпушувача;
1/2 ч. л. кориці;
близько 3 склянок борошна (2 одразу і третя при розмішуванні);
(оскільки це адаптація можна також використати також цукати, кокосову стружку, мак).

Інгредієнти для Адаптованого рецепту фото опис

Приготування

Підготувати, почистити розділити апельсини, пом’яти вилкою. Додати соду або розпушувач, почнеться реакція. Додати мед (або цукор) і ретельно розмішувати до повного розчинення (можна блендером або міксером).

В окремому посуді змішати подрібнені горіхи, розпарені родзинки, цедру, спеції та олію, теж ретельно перемішати (вручну). Додати борошно (спочатку 2 склянки) Ретельно перемішати. З’єднати з апельсиново-содовою-медовою сумішшю. Тісто має бути не дуже рідке, сметаноподібної консистенції. Випікати за температури 180 градусів близько 40-50 хвилин.

Приготування пирога із апельсинами фото опис

Крім рулету з цього тіста можна випікати печиво. Мені подобається печиво спечених у формах мадленок. Але можна використовувати й форми для кексиків… Але треба мати на увазі, що в маленьких формах час на випікання треба зменшити. Приблизно через 20 хвилин, треба вже перевіряти.

Читайте також Київське сухе варення.

Опубликовано: 20.12.2021

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Задать вопрос

    Контакты