Страви із цвітної капусти

Содержание:

Страви із цвтної капусти фото опис

Особливості цвітної капусти

Кучерява капуста, квітна капуста або цвітна капуста все це назви рослини (Brassica oleracea var. botrytis), що є поширеною однорічною городиною, яку ми називаємо цвітна капуста. Цвітна капуста має прекрасний смак. Вона низькокалорійна і може використовуватися як дієтична страва. У кулінарії використовують тільки суцвіття або головки цвітної капусти. Їх відварюють або тушкують. Цвітна капуста добре доповнює страви з м’яса, риби та овочів.

Цвітна капуста має так звану негативну калорійність — щоб її перетравити, організм витратить більше калорій, ніж отримав. Низька калорійність при істотному обсязі продукту роблять кучеряву капусту улюбленим овочем для тих, хто худне, бо квітна капуста допомагає підтримувати вагу в нормі. Просто замінюючи звичні гарніри пару раз в тиждень на страви з цвітної капусти, можна бути впевненим, що зайві кілограми поступово зникнуть.

Пропоную декілька рецептів страв, що можна урізноманітнити своє меню.

Спочатку спробуйте оладки з цвітної капусти — ніжні, своєрідні, на смак — з легким сирним відтінком і злегка часниковим ароматом. Особисто для мене вони смакують як гарячі, так і холодні. Їх можна використовувати як гарнір до м’яса, основу для перекусу

Оладки із цвітної капусти

Низькокалорійна, проста в приготуванні і досить цікава на смак страва, яка обовязково сподобається дітям.

Інгредієнти

Капуста цвітна — 400 грамів (приблизно половина качану);
яйце — 2 штуки;
твердий сир — 100 грамів;
борошно — 100 грамів;
вода — 50 грамів;
часник – 2-3 зубчики;
зелень;
сметана — за бажанням;
олія — для смаження.

Приготування

Відварити капусту, злити воду, але трохи залишити. Виделкою або ножем пом’яти, блендер використовувати не треба, мають бути невеликі шматки капусти. натерти сир, додати яйця та зелень. Потроху додати борошна. Тісто має бути як густа сметана. І смажити на олії.

Сир солоний і вода від капусти солона, тому сіль додавати не треба.

Ці оладки можуть бути основою бутербродів з форелі або сьомги для закуски для пива

Дієтологи пропонують для зменшення калорій улюблених страв заміняти основу — картоплю, макарони – цвітною капустою.

Омлет із цвітної капусти з салом

Чудова страва для сніданку, вона додасть енергії.

Інгредієнти

Капуста цвітна;

цибуля;

яйця;

сіль;

шматочки сала, олія — для смаження.

Приготування

Капусту відварити, та злити воду, порізати цибулю кільцями, та сало невеликими шматочками, обжарити на сковороді до золотавого відтінку. Додати капусту, яйця збити (за бажанням можна додати у яйця трохи вершків, або сиру), залити у сковороду, де смажаться цибуля, сало та цвітна капуста. За бажанням додати натертий часник та порізану зелень. Цей омлет може бути не тільки з цвітною капустою та яйцями, а можна і доповнити солодким перцем, стручковою квасолею тощо.

Насіння цвітної капусти, а також інше насіння овочів ви можете придбати в інтернет магазині Флоріум.

З повагою, досвідчений кулінар, Олеся.

Читайте також Тропіки вдома.

Опубликовано: 03.12.2021

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Задать вопрос

    Контакты