Яблучний штрудель: простий рецепт приготування

Ідея для смачного чаювання – яблучний штрудель. Це простий рецепт на велику компанію (10 порцій). Також ви можете приготувати штрудель з інших інгредієнтів, наприклад, з капусти.

Інгредієнти:

  • 450 г листкового тіста (замороженого)
  • 50 г мигдалю (пелюсток)
  • 50 г родзинок
  • 1 кг яблук
  • 3 столові ложки лимонного соку
  • 1 яйце
  • 60 г цукру
  • 1 ст. ложка збитих вершків або згущеного молока
  • 1 ст. ложка цукрової пудри (приблизно)
  • Борошно (для робочої поверхні)
  • пергаментний папір

Примітка: замість листкового тіста ви можете використовувати тісто Філло (заморожене) і додати до рецепту вершкове масло.

Яблучний штрудель. Приготування (тривалість 1,5 год):

  1. Розморозьте тісто при кімнатній температурі чи в мікрохвильовці.
  2. Підготуйте пелюстки мигдалю. Промийте родзинки, процідіть.
  3. Очистіть яблука. Розділіть їх на четвертинки. Видаліть серцевину, наріжте товстими скибочками.
  4. Додайте до яблук мигдаль, цукор і родзинки. Приправте соком лимона.
  5. Викладіть трохи борошна на квадрат чи прямокутник тіста.
  6. Форму для запікання потрібного розміру застеліть пергаментним папером.
  7. Викладіть тісто у форму для запікання.
  8. Накладіть яблучну начинку на нижню третину тіста, залишивши навколо ширину 3 см.
  9. Краї тіста змастіть яєчним білком.
  10. Стисніть яблучний штрудель з боків і обережно згорніть.
  11. Випікайте в гарячій духовці (при температурі 200 °C / циркулююче повітря, а далі — 175 ° C) близько півгодини.
  12. Збийте жовтки і збиті вершки, змастіть ними штрудель.
  13. На цьому ж вогні запікайте близько 15 хвилин.
  14. Тримайте яблучний штрудель приблизно 10 хвилин після випікання в духовці.
  15. Притрусіть цукровою пудрою. Також штрудель добре смакує з ванільним топингом.
  16. Смачного!

Читайте також: Як приготувати фарширований перець

Опубликовано: 14.09.2019

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Задать вопрос

Контакты