Ідея для смачного чаювання – яблучний штрудель. Це простий рецепт на велику компанію (10 порцій). Також ви можете приготувати штрудель з інших інгредієнтів, наприклад, з капусти.
Інгредієнти:
- 450 г листкового тіста (замороженого)
- 50 г мигдалю (пелюсток)
- 50 г родзинок
- 1 кг яблук
- 3 столові ложки лимонного соку
- 1 яйце
- 60 г цукру
- 1 ст. ложка збитих вершків або згущеного молока
- 1 ст. ложка цукрової пудри (приблизно)
- Борошно (для робочої поверхні)
- пергаментний папір
Примітка: замість листкового тіста ви можете використовувати тісто Філло (заморожене) і додати до рецепту вершкове масло.
Яблучний штрудель. Приготування (тривалість 1,5 год):
- Розморозьте тісто при кімнатній температурі чи в мікрохвильовці.
- Підготуйте пелюстки мигдалю. Промийте родзинки, процідіть.
- Очистіть яблука. Розділіть їх на четвертинки. Видаліть серцевину, наріжте товстими скибочками.
- Додайте до яблук мигдаль, цукор і родзинки. Приправте соком лимона.
- Викладіть трохи борошна на квадрат чи прямокутник тіста.
- Форму для запікання потрібного розміру застеліть пергаментним папером.
- Викладіть тісто у форму для запікання.
- Накладіть яблучну начинку на нижню третину тіста, залишивши навколо ширину 3 см.
- Краї тіста змастіть яєчним білком.
- Стисніть яблучний штрудель з боків і обережно згорніть.
- Випікайте в гарячій духовці (при температурі 200 °C / циркулююче повітря, а далі — 175 ° C) близько півгодини.
- Збийте жовтки і збиті вершки, змастіть ними штрудель.
- На цьому ж вогні запікайте близько 15 хвилин.
- Тримайте яблучний штрудель приблизно 10 хвилин після випікання в духовці.
- Притрусіть цукровою пудрою. Також штрудель добре смакує з ванільним топингом.
- Смачного!
Читайте також: Як приготувати фарширований перець
Опубликовано: 14.09.2019