Приготовление запеченных овощей в духовке

Запечені овочі фото опис

Загальні рекомендації по запечених овочах

Значення овочів у харчуванні людини не можна переоцінити. Вони смачні, поживні, корисні для здоров’я. Вітаміни, мінеральні речовини, вуглеводи, харчові волокна — ось далеко не повний перелік корисних речовин, якими багаті овочі.

Загальні рекомендації по запечених овочах фото опис

Овочі можна смажити, варити, тушкувати, запікати. Але тушковані або запечені овочі корисніші, ніж смажені. У духовці або мультиварці можна приготувати практично будь-які овочі. Звичайно, якщо є мангал це взагалі чудово! Особливо смачними виходять баклажани, перець, картопля, гарбуз.

Запечені баклажани та гарбуз зі сиром

Запечені балкажани фото опис
Вимити, нарізати баклажани кружечками, поставити у розігріту до 200 г духовку.

Нарізані баклажани фото опис

Нарізати сир. Перевернути кружечки «синеньких» та покласти на них сир.

Баклажани із кружельцями сиру фото опис

За таким принципом також дуже смачно виходить гарбуз. Зазвичай я обираю сорт мускатний або Хоккайдо.

Нарізаний гарбуз фото опис
Нарізати кружечками, поставити у духовку, нарізати сир. Все смачна легка вечеря або гарнір до м’яса (краще смакуватиме з курятиною) готова.

Гарбуз із сиром фото опис

Овочевий мікс зі сметанно-гірчичним соусом

Для цього салату підійдуть баклажани, солодкий болгарський перець, капуста броколі, гарбуз, томати, цибуля… Якогось інгредієнту може не бути. Але це не принципово.

Нарізаємо, викладаємо на деко, скляну миску для запікання або чашу мультиварці, Ставимо у розігріту духовку.

Овочевий мікс фото опис
Готуємо соус зі сметани та гірчиці та кропу. Можна додати трохи часнику. На запечені овочі намазуємо соус. Цей овочевий салат може бути гарніром до м’яса або до рису.

Соус фото опис

Є невелика хитрість — овочі не можна попередньо солити, через те, що сіль призводить до виділення соку. Тому підсолюють їх за кілька хвилин до того як витягують з духовки. Одночасно їх змащують олією, краще оливковою. Цей захистить їх від висихання, надає апетитну кірочку. Запікають овочі в шкірці. Попередньо треба їх вимити за допомогою жорсткої щітки та обсушити паперовим рушником. Їх загортають у фольгу і відправляють на деку в духовці. Якщо є бажання їх можна попередньо порізати на кубики, кружальця. При невеликому розмірі їх запікають цілими.

Пробуйте, експериментуйте з запіканням, адже овочі, запечені в духовці на деку або в мультиварці це завжди дуже корисно.

Смачного!

З повагою, досвідчений кулінар, Олеся.

Читайте також Страви із цвітної капусти.

Опубликовано: 06.02.2021

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Задать вопрос

    Контакты