Зефір з яблук

Зефір з яблук фото опис

Що таке зефір з яблук

Яблука – головний фрукт осені. Вони достиглі, їх багато… Вони корисні.. Переоцінити користь яблук для людини практично неможливо! Яблуко містить: клітковину — 0,6%; цукор — 5-15%; каротин; пектин — 0,27%; крохмаль — 0,9%; фолієва та органічні кислоти; вітаміни — А, В1, В2, В3, С, Е, Р, РР, К; мікроелементи — натрій, фосфор, калій, сірка, мідь, цинк, кальцій, алюміній, фтор, хром, залізо, магній, молібден, нікель, бор, ванадій, марганець.

Та ще – з яблук можна приготувати багато ласощів, які замінять цукерки дітлахам, або просто смакують з чаєм або кавою. Я хочу розповісти про домашній зефір з яблук. Натуральний зефір домашнього приготування містить тільки природні загусники та нічого зайвого. Тому його можна і дітям, дорослим, які стежать за вагою і дотримуються дієт.

Зефір можна приготувати з падалок, що не будуть лежати, та почнуть псуватися. Зібравши падалку, я ретельно мию, просушую та ріжу на шматочки, вирізаючи серединки плодів та пошкодження. А можна використовувати й красиві яблука, з дерева.

Інгредієнти

склянка меду (або 500 г цукру);
6-8 яблук середнього розміру, (або до 1 кг нарізаної шматочками падалки);
пакетик агару (8 г);
білок 1 яйця.

Приготування

У каструльку з товстими стінками розвести зі 100 г води агар і залишити.
Яблука нарізати скибкам, вирізати середину та шкірку. Запекти яблука та міксером збити.

У вас має вийти густе пюре. Чудово було б протерти через сито, але можна цього і не робити. Збивати треба довго і ретельно, по трохи додаючи мед. Тим часом поставте каструльку з водою та агаром на маленький вогонь і доведіть до кипіння, помішуючи. Додати приблизно велику ложку меду. Коли сироп буде готовий, зніміть його з вогню. Важливо стежити, щоб сироп не втік Додайте в яблучне пюре. Білок (бажано з холодильника) збийте до пишного стану. Важливо відокремити яєчний білок так, щоб в нього не потрапило ні краплі жовтка або жиру. Тепер, не припиняючи збивання, тонкою цівкою введіть гарячий сироп в білкову масу. Зефірна маса сильно збільшиться в об’ємі. Дуже важливо збити її до стану стійких піків. Маса повинна бути повітряної та щільною.

Зараз у продажу багато силіконових форм. Мені подобається форми «мадленки», що з’єднані у лист, змащую олією та закладаю у форми. Поставити в духовку на 10-15 хвилин на 100-1500. В мене дуже солодкі яблука, багаті залізом та пектином, та ще готую на меді, тому зефір темного кольору.

Якщо використовувати цукор, зефір набагато світліше.
Обов’язково приготуйте для своїх рідних такий десерт!

З поаагою, досвідчений кулінар, Олеся.

Читайте також Ікра з синеньких.

Опубликовано: 10.10.2020

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Задать вопрос

    Контакты