Виробництво кави Bacara

Відкриваємо таємницю про те, як смажиться кава

Серед нас є багато любителів кави, та не кожен знає як вона виготовляється. На днях проводили екскурсію виробництвом клієнту і відкрили для себе одну просту річ. Те, що є нашою буденною роботою, у інших викликає величезний інтерес та захоплення. Тому і вирішили привідкрити завісу таємничого процесу виробництва кави.

Всі чули, що кава на Україні не росте. ЇЇ вирощують та збирають у країнах кавового поясу. Після чого вона потрапляє або напряму, або через посередників  до виробників — людей, які перетворюють зелене зерно на запашну каву. Оскільки ми і є цими людьми — розповімо вам про виробництво.

Після того, як зелене зерно потрапило до виробника, відбувається процес обсмаження кави. Робиться це на спеціальній машині, яка називається ростер, він являє собою велику піч у вигляді барабану,  що крутиться та переміщує при цьому зерна. В залежності від виробництва, ростер може бути абсолютно різного об’єму. Він оснащений спеціальним датчиком, який дозволяє контролювати обсмажку.

Цей процес можна запрограмувати через спеціальну програму та все одно його контролює обсмажувальник. Саме він стежить за дотриманням усіх параметрів та за тим, щоб обсмажене зерно завжди було однакової якості.

Етапи смаження кави

Для більшого розуміння розберемо по крокам:

  1. зелене зерно засипається в барабан ростера

2 . перших декілька хвилин відбувається процес сушки, під час якого вивітрюється волога з зерна, температура в ростері спочатку спадає, а потім починає повільно зростати

3. коли більша частина вологи випарувалася, зерна починають смажитись, здобувати жовтуватий колір

4. десь на 8-10 хв. настає момент “першого креку” — зерно тріскає через те, що пар та гази, які з нього виходять розширюють його, воно просмажується ще сильніше

5. далі зерно досмажується до необхідного кольору (ступеня обсмаження)

6. після чого зерно висипається у спеціальний міксер для охолодження

Магія — засипаємо у ростер зелене зерно, отримуємо обсмажене, майже готове до споживання. Чому майже? Тому, що далі кава відправляється на настоювання, контроль якості та пакування.

На перший погляд, ніби все дуже просто. Насправді під час обсмаження у зерні відбуваються дуже складні хімічні та фізичні процеси, які є специфічними й індивідуальними для кожного виду зерна. На них вже знається обсмажувальник, який і задає параметри обсмажyи та контролює її.

Якісну каву, сири, екзотичні фрукти ви можете придбати в інтернет магазині FoodFlorium.ua.

Читайте також Крем-брюле. Десерт з червоної смородини.

Опубликовано: 10.04.2020

Комментариев: 1

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Задать вопрос

    Контакты